Міністерство охорони здоров'я 7 серпня оновило перелік «червоних», «помаранчевих» і «жовтих» зон в Україні.
Як свідчать оновлені дані карти епідемічних показників на рівні районів та міст обласного значення Центру громадського здоров’я МОЗ України, у місті Івано-Франківську надалі залишається «помаранчевий» рівень епідемічної небезпеки поширення COVID-19. Також до «помаранчевої» зони віднесли і Городенківський район.
У Калуші і Калуському районі ситуація протягом тижня також погіршилася, тож вони потрапили із «зеленої» зони до «жовтої».
Нагадаємо, що на Калущині значно зросла кількість інфікованих COVID-19. Так, 5, 6 і 7 серпня було лабораторно підтверджено 62 нових випадки інфікування коронавірусом.
«Жовтий» рівень епідемічної небезпеки поширення COVID-19 встановлюється також в Коломиї, Коломийському, Косівському, Снятинському та Тисменицькому районах.
Інші райони області залишаються у «зеленій» зоні.
Нагадаємо, що залежно від епідеміологічної ситуації всі регіони буде поділено на декілька зон: зелену, жовту, помаранчеву і червону за рівнем епідемічної небезпеки поширення COVID-19.
Зелена зона передбачає:
- перебування у громадських будівлях в масках або респіраторах;
- проведення масових заходів: не більше 1 людини на 5 квадратних метрів;
- кінотеатри із заповненістю на 50%;
- перевезення пасажирів тільки в межах сидячих місць.
Жовта зона (+ обмеження зеленої), забороняється:
- відвідування установ соціального захисту, в яких перебувають люди похилого віку, крім тих, що надають послуги кризово.
Помаранчева зона (+ обмеження жовтої), забороняється:
- діяльність закладів розміщення (хостели, туристичні бази тощо), окрім готелів;
- діяльність розважальних закладів, ресторанів у нічний час;
- планові госпіталізації в лікарнях;
- спортзали, фітнес-центри, заклади культури;
- прийом нових змін в дитячі табори;
- обмеження для масових заходів: 1 людина на 20 квадратних метрів та не більше 100 людей.
Червона зона (+ обмеження помаранчевої), забороняється:
- робота громадського транспорту;
- відвідування закладів освіти;
- діяльність ТРЦ, кафе та ресторанів.