Радіо КалушFM (095) 633-12-68 Пн.-Сб. 09:00- 18:00, Нд.- вихiдний

Соляні копальні і криниці. Калушани визначають головні локації для туристичного маршруту «Бойківська сіль» (ФОТО)

Переглядів: 1348

5 січня відбулася виїзна нарада робочої групи у Долину для визначення головних локацій туристичного маршруту в рамках написання проєкту «Бойківська сіль», до якого долучаються Калуська, Долинська та Новицька територіальні громади.

У виїзді взяли участь головні спеціалісти з розвитку туризму управління економічного розвитку міста Віктор Павлів, загального відділу виконавчого комітету Мар'яна Думенко, провідний геолог Калуської галургійної лабораторії ДУ Державного науково-дослідного і проектного інституту основної хімії «НІОХІМ» Юрій Садовий, керівник Чорногірського пошуково-рятувального поста на горі Піп Іван, місцевий краєзнавець Василь Фіцак, повідомляє пресслужба Калуської міської ради.

Оглянули кілька локацій, зокрема соляні копальні, солевиварювальний комбінат (солеварню) та замулене джерело в Голині.

Також нещодавно здійснила виїзд у Петранку та Новицю, де зустрілися з місцевим активіст Миколою Паньківим. Тут спеціалісти оглянули криницю у Петранці, шанці, засолену свердловину у лісі, походження якої наразі встановлюється. Обстежили і місце загибелі командира сотні УПА Сьомака Матвія (позивний «Гонта»).

Наразі робоча група опрацювала наступні кроки щодо написання грантової заявки, визначила концепцію та пріоритети, за якими працюватимуть надалі.

Як уже інформувало «Калуш ФМ», напередодні нового року робоча нарада щодо написання спільного проєкту відбулася у Калуші.

Ймовірними локаціями у Калуші будуть народний музей історії і трудової слави ТОВ «КАРПАТНАФТОХІМ», вулиця Чорновола і ратуша Калійного комбінату.

 

 

 

 

Схожі матеріали за тегами: Калуш Долина проєкт Бойківська сіль

К сожалению, браузер, которым вы пользуетесь, морально устарел,
и не может нормально отображать сайт.

Пожалуйста, скачайте любой из следующих браузеров: