Радіо КалушFM (095) 633-12-68 Пн.-Сб. 09:00- 18:00, Нд.- вихiдний

Стародруки й ікони. У краєзнавчому музеї Калущини відкрилася виставка сакрального мистецтва (ФОТО)

Переглядів: 1031

У вівторок, 3 квітня, у краєзнавчому музеї Калущини відкрилася фондова виставка сакрального мистецтва.

Як повідомив  директор музейно-виставкового центру Артур Єфремов, виставка включає стародруки, ікони та картини релігійного характеру. Особливістю стародруків XVII – XIX ст. є відсутність дублетності, кожен примірник своєрідний і неповторний. Їх у 2013 році музею на довгострокове зберігання передала церква Святого Архистратига Михаїла.

Щодо ікон, то їх на виставці два десятки. Десять друкованих, які представляють собою наївне мистецтво, у фонд краєзнавчого музею віддали волонтери із села Кадобни, чотири, яким вже понад 100 років, - храм Святого Архистратига Михаїла. Є серед експонатів виставки і чотири роботи на сакральну тематику калуських художників Тетяни Знак, Юрія Боринця та Володимира Романіва.

- З року в рік завдяки небайдужим людям колекція музею поповнюється новими роботами. Щоправда, більшість із них доводиться реставрувати, підшукувати для них автентичні рами, - розповідає Артур Єфремов. – Але ми завжди раді, коли люди не викидають старовинні речі, а приносять їх до музею.

На відкритті виставки був присутній отець Любомир Гаєцький. Він зазначив, що кожна ікона має душу, бо той, хто малював її, вклав у неї часточку свого серця, свого почерку і стилю.

Виставка триватиме протягом місяця.

Музейники запрошують відвідати її  усіх охочих.

 

Схожі матеріали за тегами: Краєзнавчий музей виставка ікони

К сожалению, браузер, которым вы пользуетесь, морально устарел,
и не может нормально отображать сайт.

Пожалуйста, скачайте любой из следующих браузеров: