Радіо КалушFM (095) 633-12-68 Пн.-Сб. 09:00- 18:00, Нд.- вихiдний

Суд покарав калушанку, яка проникла до чужого помешкання та знімала відео, в яких умовах живуть діти

Переглядів: 344

Калуський міськрайонний суд розглянув кримінальну справу про обвинувачення місцевої жительки, яка скоїла кримінальне правопорушення, передбачене статтею 162 Кримінального кодексу України (порушення недоторканності житла).

Про це йдеться на сторінці Калуського міськрайонного суду, інформує «Калуш ФМ».

Згідно з матеріалами справи мешканка Калуша прийшла на територію чужого домоволодіння, відчинила вхідні двері та без дозволу власника житла зайшла у помешкання. Після цього проводила відеофіксацію умов проживання власниці, чим порушила гарантоване Конституцією України право на недоторканість іншого володіння особи та житла.

Обвинувачена в судовому засіданні вину у вчиненому кримінальному правопорушенні визнала повністю та пояснила, що приїхала до дітей її чоловіка від першого шлюбу, які на той час проживали з їх матір’ю – власницею будинку. В будинок її ніхто не запрошував та не впускав. На її думку, потерпіла не забезпечує дітям належних умов проживання та харчування, тому вона вирішила зайти в будинок та відзняти ці обставини для подальшого передання цього відео до відповідних служб у справах дітей з метою їх належного реагування. Однак цього вона не зробила, а виставила відео у соціальну мережу «Фейсбук» на своїй сторінці. Зробила це на емоціях, про що пошкодувала і за хвилин двадцять стерла його зі своєї сторінки.

Потерпіла заявила у суді цивільний позов про стягнення з обвинуваченої моральної шкоди в розмірі 30 000 грн, спричиненої внаслідок протиправної поведінки обвинуваченої.

Суд при визначенні розміру моральної шкоди, завданої потерпілій враховував характер і глибину душевних страждань потерпілої, які вона понесла внаслідок незаконного проникнення до її володіння та житла, при цьому, взяв до уваги наявність неприязних відносин між сторонами, тривалість та кількість інших конфлітктних відносин, які в сукупності і стали причиною моральних страждань потерпілої. Також врахував матеріальне становище обвинуваченої, наявність на її утриманні двох неповнолітніх дітей, її ставлення до вчиненого кримінального проступку, те, що вона вибачилася перед потерпілою в судовому засіданні, суд позовні вимоги задовольнив часткового та стягнув з обвинуваченої 3000 грн моральної шкоди.

За підсумками розгляду справи, суд визнав винуватою місцеву мешканку та призначив їй покарання у вигляді штрафу в розмірі 850 гривень та стягнув з неї  3000 гривень моральної шкоди.

 

 

Схожі матеріали за тегами: Калуш суд жінка проникнення до житла покарання

К сожалению, браузер, которым вы пользуетесь, морально устарел,
и не может нормально отображать сайт.

Пожалуйста, скачайте любой из следующих браузеров: