Радіо КалушFM (095) 633-12-68 Пн.-Сб. 09:00- 18:00, Нд.- вихiдний

ТОП-5 корупційних діянь Кавацюка від Правого Сектору, 4 із 5-и в Калуші

Переглядів: 1130

«В нашому світі є і сталі категорії. До таких належить головне управління юстиції в Івано-Франківській області та його славний очільник Васиь Кавацюк. Щоб у в Україні не трапилося, Василь Кавацюк залишається при владі у своєму кріслі начальника Головного управління юстиції. Але разом з Василем Кавацюком залишається і корупція у головному управлінні юстиції», - пишуть на своїй сторінці у Фейсбуці правосекторівці.

Окрім того, вони пропонують увазі краян своєрідний ТОП-5 корупційних діянь ГУЮ (інформація взята із ЗМІ).

Отже, на думку правосекторівців, про корупцію у юстиції свідчать такі факти:

№1. 28 Лютого 2011.р.

Співробітники СБУ в Івано-Франківській області викрили двох працівників державної виконавчої служби Калуського міськрайонного управління юстиції, які вимагали 10 тисяч гривень у місцевого жителя. Встановлено, що заступниця начальника та старший державний виконавець вимагали гроші у приватного перевізника за зняття арешту з транспортного засобу, що йому належить. Хабар зловмисники зажадали отримати через посередника.

Стосовно правопорушників прокуратурою порушено кримінальну справу за ч.2 ст.368 (одержання хабара службовою особою, поєднане з вимаганням) Кримінального кодексу України.

№2. 14 червня 2013 р.
Правоохоронці затримали спеціаліста Калуського міськрайонного управління юстиції. Чиновник отримав 3500 тисяч гривень неправомірної вигоди.

Таку суму він вимагав за сприяння в реєстрації права власності на земельну ділянку. За грошову винагороду чоловік обіцяв пришвидшити процедуру та не зволікати з підготовкою необхідних документів.

За даним фактом розпочато кримінальне провадження за ч. 4 ст. 368 КК України.

№3. 13 серпня 2014 р.

Богородчанський районний суд Івано-Франківської області визнав винним службовця одного з районних управлінь юстиції у скоєнні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 368 Кримінального Кодексу України – отримання неправомірної вигоди службовою особою за вчинення дій з використанням наданої влади та службових повноважень.

Встановлено, що службовець, працюючи на посаді головного спеціаліста відділу державної реєстрації речових прав на нерухоме майно реєстраційної служби Богородчанського районного управління юстиції Івано-Франківської області, зажадав 10 тис. гривень від підприємця за реєстрацію прав власності на нежитлові приміщення у новобудові.

№4. 09 травня 2014р.

Працівниками УБОЗ спільно зі співробітниками СУ УМВС України в області у результаті проведеного комплексу оперативно-розшукових заходів було задокументовано факт вимагання та отримання неправомірної вигоди начальником реєстраційної служби Калуського міськрайонного управління юстиції.

Зловживаючи своїм службовим становищем, усупереч інтересам служби, з метою отримання незаконної винагороди 41-річна чиновниця вимагала та отримала від місцевої жительки 4 тисячі гривень за сприяння та безперешкодну реєстрацію речових прав на нерухоме майно – торгово-офісних приміщень у Калуші..
За фактом вимагання та отримання неправомірної вигоди розпочато кримінальне провадження за ознаками злочину, передбаченого ч.4 ст. 368 Кримінального кодексу України.

№5. 04 лютого 2015 р.

Працівники прокуратури Івано-Франківської області спільно з співробітниками УБОЗ УМВС в області викрили на неправомірній вигоді державного виконавця.

Встановлено, що головний державний виконавець вимагав та одержав 2,5 тисячі гривень від мешканця Калуша за закриття виконавчого провадження та зняття заборони на виїзд за кордон.
За цим фактом прокуратура Івано-Франківської області розпочала кримінальне провадження за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України.

«Ви запитаєте, а яке відношення до цих ганебних фактів безпосередньо має начальник ГУЮ Василь Кавацюк? Саме пряме та безпосереднє.

Відповідно до наказу 23.06.2011 № 1707/5 «Про затвердження положень про територіальні органи Міністерства юстиції України», начальник Головного територіального управління юстиції очолює Головне територіальне управління юстиції, здійснює керівництво його діяльністю і підвідомчими органами та установами юстиції, та несе персональну відповідальність за організацію та результати діяльності Головного територіального управління юстиції перед Міністром юстиції України.

Так чи має чи має право Кавацюк В.В. очолювати Головне управління юстиції, в якому процвітає корупція? Чи не пора йому понести відповідальність за службову недбалість та халатність, яка проявляється в тому що його підлеглі систематично порушують закон?», - говорять к Правому секторі.

К сожалению, браузер, которым вы пользуетесь, морально устарел,
и не может нормально отображать сайт.

Пожалуйста, скачайте любой из следующих браузеров: