Радіо КалушFM (095) 633-12-68 Пн.-Сб. 09:00- 18:00, Нд.- вихiдний

ТОВ «Карпатнафтохім» загрожує 8 млн гривень штрафу, якщо доведуть його причетність до мору риби

Переглядів: 1504

8 млн гривень штрафу загрожує ТОВ «Карпатнафтохім», якщо правоохоронці доведуть, що його каналізаційні колектори стали причиною мору риби в річці у селі Мошківці, що на Калущині. Про це Суспільному Карпати розповів начальник Управління державного рибного господарства в Івано-Франківській області Любомир Стрембіцький.

Посадовець каже: «Якщо буде доведена вина, вони повинні будуть сплатити збитки. Частина сплати «піде» в органи місцевого самоврядування. Вони також будуть мати штраф і, відповідно, кримінальну відповідальність. «Карпатнафтохім» мав би сплатити 8 млн гривень за завдані збитки».

Як раніше повідомляло «Калуш ФМ», охорона ТОВ «Карпатнафтохім» не допустила на перевірку державну екологічну інспекцію, працівники якої  повинні були перевірити підприємство через випадок, що трапився 18 листопада в селі Мошківці, коли в місцевій річці загинула риба. Свою відмову охорона мотивувала карантинними заходами та відсутністю керівництва. Інспектори прибули на перевірку на підставі звернення гр. Сеньківа В.І. та погодження Держекоінспекції. Скарга надійшла з приводу прориву колодязя ТОВ «Карпатнафтохім», витоку забруднюючих речовин у р. Сівка та загибелі водних біоресурсів.

Як повідомив начальник відділу організації протиепізоотичної роботи управління Держпродспоживслужби області Іван Васьків, під час лабораторного аналізу виявили, що у річці, де загинула риба, вміст аміаку перевищив норму в понад шість разів.

 

Схожі матеріали за тегами: «Карпатнафтохім» штраф загибель риби

К сожалению, браузер, которым вы пользуетесь, морально устарел,
и не может нормально отображать сайт.

Пожалуйста, скачайте любой из следующих браузеров: