Радіо КалушFM (095) 633-12-68 Пн.-Сб. 09:00- 18:00, Нд.- вихiдний

ТОВ «Відродження-2011»: міський голова дав відповідь на петицію щодо зміни цільового призначення земельної ділянки

Переглядів: 1032

Міський голова Калуша Ігор Матвійчук дав відповідь на електронну петицію щодо надання дозволу ТОВ «Відродження-2011» на зміну цільового призначення земельної ділянки на площі Героїв,16.

Відповідну петицію 9 грудня 2019 року зареєструвала Ірина Кілко. Оскільки петицію підтримали 156 городян, міський голова 13 січня надав автору відповідь.

Зокрема повідомляється, що питання надання дозволу на зміну цільового призначення земельної ділянки належить до компетенції Калуської міської ради, за винятком земель, що перебувають у приватній власності.

«Згідно з:

- абзацом 2 ч.1 ст.20 Земельного кодексу України - Зміна цільового призначення земельних ділянок здійснюється за проектами землеустрою щодо їх відведення;

- ч.3 ст.20 Земельного кодексу України – Зміна цільового призначення земельних ділянок приватної власності здійснюється за ініціативою власників земельних ділянок;

- абзацом 4 ч.3 ст.20 Земельного кодексу України - Проєкт землеустрою щодо відведення земельної ділянки приватної власності, цільове призначення якої змінюється, розробляється на замовлення власника земельної ділянки без надання дозволу Радою міністрів Автономної Республіки Крим, органу виконавчої влади, органу місцевого самоврядування на його розроблення.

Отримання дозволу органу місцевого самоврядування для виготовлення проєкту землеустрою щодо зміни цільового призначення земельної ділянки, яка перебуває в приватній власності, не передбачено законодавством України та суперечить нормам Земельного кодексу, наведеним вище» - йдеться у відповіді.

Також зазначається, що після розроблення проєкту землеустрою на зміну цільового призначення земельної ділянки власник зобов’язаний подати його на затвердження органу місцевого самоврядування. Тож рішення про це прийматиметься на сесії Калуської міської ради.

 

Схожі матеріали за тегами: Калуш Відродження петиція відповідь

К сожалению, браузер, которым вы пользуетесь, морально устарел,
и не может нормально отображать сайт.

Пожалуйста, скачайте любой из следующих браузеров: