Радіо КалушFM (095) 633-12-68 Пн.-Сб. 09:00- 18:00, Нд.- вихiдний

Три роки з відстрочкою на рік. Винуватцю смертельної ДТП у Калуші винесли вирок

Переглядів: 672

Калуський міськрайонний суд виніс вирок калушанину, який спричинив ДТП, унаслідок якого загинула жінка.

Як ідеться у матеріалах справи, дорожньо-транспортна пригода трапилася 23 червня 2020 року о 10:30 у Калуші на вулиці Винниченка поблизу будинку №1. 46-річний калушанин, сівши за кермо автомобіля Hyundai Tucson, рухаючись заднім ходом, щоб здійснити виїзд на проїзну частину дороги, проявив неуважність, не врахував дорожню обстановку і стан транспортного засобу, внаслідок чого вчинив наїзд на пішохода, яка знаходилася позаду автомобіля.

Жінка отримала тілесні ушкодження у вигляді закритої травми грудної клітки та її органів з двобічними переломами ребер, поперечним переломом тіла грудини, забоєм обох легень, крововиливами в пристінкову плевру, яка ускладнилась розвитком тяжкого травматичного шоку, від яких того ж дня в КЗ «Центральна районна лікарня Калуської міської та районної ради Івано-Франківської області» вона померла.

Як встановив суд, водій порушив ряд пунктів Правил дорожнього руху України, зокрема, п. 10.1, який зобов’язує водія перед початком руху, перестроюванням, та будь-якою зміною напрямку руху переконатися, що це буде безпечним і не створить перешкод або небезпеки іншим учасникам руху; п. 10.9, у відповідності до якого під час руху транспортним засобом заднім ходом водій не повинен створювати небезпеки чи перешкоди іншим учасникам руху (для забезпечення безпеки руху він у разі потреби повинен звернутися за допомогою до інших осіб); п. 12.3, який зобов’язує водія в разі виникнення небезпеки для руху або перешкоди, яку водій об`єктивно спроможний виявити, негайно вжити заходів для зменшення швидкості аж до зупинки транспортного засобу або безпечного для інших учасників руху об`їзду перешкоди.

У судовому засіданні обвинувачений визнав свою вину і щиро розкаявся. Відтак суд визнав водія винним у вчиненні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 286 КК України (порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особою, яка керує транспортним засобом, що спричинило смерть потерплого) та призначив йому покарання: три роки позбавлення волі зі звільненням від відбування покарання з іспитовим терміном один рік та позбавив його права керування всіма транспортними засобами на один рік.

Вирок може бути оскаржений до Івано-Франківського апеляційного суду протягом 30 днів з дня його проголошення – тобто до 5 лютого 2021 року.

 

Схожі матеріали за тегами: ДТП смерть потерпілої вирок

К сожалению, браузер, которым вы пользуетесь, морально устарел,
и не может нормально отображать сайт.

Пожалуйста, скачайте любой из следующих браузеров: