Радіо КалушFM (095) 633-12-68 Пн.-Сб. 09:00- 18:00, Нд.- вихiдний

Цього року у Калуші розлучилася рекордна кількість пар

Переглядів: 1806
386 сімейних пар розлучилися за рішенням суду і 65 – за державною реєстрацією. Якщо взяти до уваги кількість одружень на цю саму дату, а їх було 536, то розлучення від цієї кількості складають 84%. Це доволі невтішна статистика, бо у 2013 році цей відсоток становив лише близько 59%.

Що саме стало причиною такої кількості розлучень, сказати важко. Можливо, рік був несприятливий для сімейного життя, а можливо, людям не вистачає терпіння, поступливості і розуміння, щоб зберегти сім'ю.

Характерним для 2014 року також було скорочення місячного терміну реєстрації шлюбу у зв'язку з від'їздом женихів в зону АТО. Таких випадків налічувалося до 10. Разом з тим, зауважує Ірина Очкур, не один раз майбутнім нареченим доводилося приходити і продовжувати термін дії заяви про реєстрацію на невизначений термін, оскільки вони не знали, коли повернуться зі Сходу країни їхні обранці. І реєструвати ці шлюби, коли чоловіки таки поверталися із АТО, було ще приємніше, каже пані Ірина.

Пов'язували свою долю калушани у минулому році й з іноземцями. Із 536 шлюбів їх налічувалося 26, що на 8 більше, ніж у2013 році.

За словами Ірини Очкур, найбільше – по 6 шлюбів - було зареєстровано з громадянами Російської Федерації та Польщі. Прикметно, що в більшості цих випадків іноземцями були не чоловіки, а навпаки наречені.

Щодо шлюбів з громадянами Латвії, Азербайджану, Молдови, Данії і США, а також Грузії, Німеччини, Італії, Ізраїлю, то тут іноземцями були якраз чоловіки.

Начальник відділу державної реєстрації також відзначила, що кількість дуже молодих сімей у 2014 році зменшилася. На рушничок щастя тепер стають більш доросліші і серйозніші молоді люди.

К сожалению, браузер, которым вы пользуетесь, морально устарел,
и не может нормально отображать сайт.

Пожалуйста, скачайте любой из следующих браузеров: