Радіо КалушFM (095) 633-12-68 Пн.-Сб. 09:00- 18:00, Нд.- вихiдний

Цьогоріч на Калущині зафіксували 14 випадків сказу серед тварин

Переглядів: 1066

Станом на 4 серпня цього року на Івано-Франківщині зареєстрували 44 випадки сказу серед тварин. Натомість за аналогічний період минулого року таких випадків було 13.

Напруженою є ситуація і в Калуському районі. Зокрема, на Калущині зафіксували 14 випадків сказу серед тварин. Скаженими виявилися 10 лисиць, 1 кіт, 3 собаки. Хоча за цей же період минулого року випадок був один, повідомляє Калуська міська рада.

В Калуші задокументовано 9 осередків сказу, останній з яких — у лисиці і бездомної собаки на початку серпня в мікрорайоні «Підгірки».

Щодо цього питання у Калуші відбулося засідання надзвичайної протиепізоотичної комісії. Фахівці встановили, що у контакті із скаженою собакою ще перебували п’ятеро дітей, а в контакті з лисицею – одна доросла людина. Тож у небезпечних осередках активно проводять профілактичні та протиепідемічні заходи.

Також медики нагадують, як діяти, щоб не заразитися сказом.

Перш за все варто утримуватися від контактів з безпритульними та дикими тваринами, особливо лисицями. Укушені рани, подряпини, ослинення треба негайно промити теплою проточною водою з милом, краї рани обробити 5% настоянкою йоду або 70-градусним спиртом та накласти стерильну пов’язку. А потім негайно звернутися за медичною допомогою до лікаря-травматолога для проведення антирабічного лікування.

Також потрібно виконувати правила та норми утримання домашніх тварин і поводження з ними.

Схожі матеріали за тегами: сказ тварини

К сожалению, браузер, которым вы пользуетесь, морально устарел,
и не может нормально отображать сайт.

Пожалуйста, скачайте любой из следующих браузеров: