Радіо КалушFM (095) 633-12-68 Пн.-Сб. 09:00- 18:00, Нд.- вихiдний

У Калуші свою книгу презентував президент Історичного клубу «Холодний Яр» Роман Коваль (ФОТО)

Переглядів: 751

У суботу, 30 листопада, в Калуській центральній бібліотеці ім. Тараса Шевченка письменник, дослідник історії визвольної боротьби українського народу, журналіст, президент Історичного клубу «Холодний Яр» Роман Коваль презентував свою нову книжку «Батькам скажеш, що був чесний».

Це книга про українсько-російську війну в 1917–1940-х рр. та звичайних українців, які в боротьбі проти російських окупантів ставали героями. В ній уміщено 50 біографій українських звитяжців, зокрема 10 документів зі справи отамана Антона Шкарбуненка-Шкурка, який вів збройну боротьбу до осені 1925 року. У дослідженні широко використано документи з СБУ та інших архівів України, спогади вояків Армії УНР, учасників повстансько-партизанського руху та кубанських козаків, а також драматичні історії, спогади і документи, понад 300 унікальних світлин, повідомляє Калуська центральна бібліотека ім. Т. Шевченка.

Також Роман Коваль представив книгу «Здолати Росію», яка відкриває нам ще й ті невідомі широкому колу громадськості імена, які були несправедливо затерті, знищені, спотворені, та несправедливо забуті.

У зустрічі взяли участь видавець Марко Мельник та командир ОДЧ «Карпатська Січ» Олег Куцин.

Чудовим доповненням до заходу стали українські козацькі пісні у виконанні народного вокально-інструментального гурту«Передзвін».

Слухаючи пана Романа, розумієш, наскільки багатою і недослідженою є українська історія. І саме завдяки таким дослідникам, як Роман Коваль, відкриваються її «білі» плями, відроджується історія та вшановуються її герої. Здавалося б, пройшло вже століття, але історія немов повторюється, хоче дати нам ще один урок, аби українці зрозуміли, що нація своє звершення отримує у власній соборній державі, що за цю державу треба боротися, що Росія без бою Україну не відпустить, що «воскресають» лише там, де знають і шанують власних героїв…

Завдяки автору присутні мали можливість поринути у світ козацтва та української минувшини.

Схожі матеріали за тегами: Калуш бібліотека презетація Роман Коваль

К сожалению, браузер, которым вы пользуетесь, морально устарел,
и не может нормально отображать сайт.

Пожалуйста, скачайте любой из следующих браузеров: