Радіо КалушFM (095) 633-12-68 Пн.-Сб. 09:00- 18:00, Нд.- вихiдний

У Болехові можуть закрити пологове відділення лікарні: місцеві депутати проти

Переглядів: 359

Якщо не зберегти відділення, то породіллі з громади змушені будуть народжувати у лікарнях за 45-50 км від Болехова.

Болехівські депутати 13 грудня на сесії міськради прийняли Звернення до державних органів влади та народних депутатів України проти закриття пологового відділення КНП «Болехівська міська центральна лікарня» Болехівської міської ради Івано-Франківської області , повідомляє ПІК з посиланням на Болехівську міськраду.

 «01.12.2021 року на онлайн-нараді Національна служба здоров’я України повідомила надавачів медичних послуг про те, що контракти за Програмою медичних гарантій у 2022 році «МЕДИЧНА ДОПОМОГА ПРИ ПОЛОГАХ» будуть укладатися із  закладами охорони здоров’я в яких відбувається не менше 150 пологів на рік. В  пологовому відділенні нашої лікарні прийнято пологів у 2018 році – 90, у 2019 році – 92, 2020 році – 72, 2021 році – 75», – йдеться у зверненні.

Депутати також пояснюють, що Болехівська територіальна громада складається із міста обласного значення Болехів та 10 сіл, близько 20 000 жителів. Місто Болехів та 7 сіл громади мають статус гірських населених пунктів. Віддалені гірські села громади знаходяться від  КНП «Болехівська міська центральна лікарня» на відстані до 30 км.

 «Тож не укладення НСЗУ з Болехівською міською центральною лікарнею контракту за Програмою медичних гарантій у 2022 році  «Медична допомога при пологах» призведе до закриття пологового відділення лікарні, залишить 15 працівників без роботи, а породіль без медичної допомоги. Вагітні жінки будуть змушені їздити на обстеження і пологи до м. Долина (за 45 км)  або до м. Стрия (за 50 км), що в умовах карантину та нової хвилі коронавірусної хвороби є небезпечно», – аргументують депутати.

При цьому наголошують, що дороги в гірській сільській  місцевості знаходиться у вкрай занедбаному, аварійному стані та потребують капітального ремонту, що ускладнює своєчасність звернення вагітних за родопомічною допомогою.

У цьому контексті депутати Болехівської міської ради в інтересах жителів громади категорично проти закриття пологового відділення КНП «Болехівська міська центральна лікарня» у зв’язку із вимогою НСЗУ, що лікувальний заклад має приймати не менше 150 пологів на рік.

Текст звернення спрямують до народного депутат України Олександра Матусевича та інших народних депутатів України від Івано-Франківської області, Прем’єр-Міністра України Дениса Шмигаля, Міністра охорони здоров’я України Віктора Ляшка, Голови Національної служби здоров’я України Наталії Гусак.

 

Схожі матеріали за тегами: Болехів депутати звернення пологовий

К сожалению, браузер, которым вы пользуетесь, морально устарел,
и не может нормально отображать сайт.

Пожалуйста, скачайте любой из следующих браузеров: