Радіо КалушFM (095) 633-12-68 Пн.-Сб. 09:00- 18:00, Нд.- вихiдний

У деяких селах Калущини сімейного лікаря вже обрали понад 80% мешканців

Переглядів: 1010

Днями на нараді голови Калуської РДА із сільськими головами обговорили питання впровадження медичної реформи на Калущині.

Головний лікар Калуської районної лікарні Микола Гудим наголосив, що в районі збережено усю мережу медичних закладів, яка є в наявності. Наразі здійснюються перші кроки медреформи. З 1 квітня люди самостійно обирають сімейного лікаря і підписують з ним угоду. Проте в районі подання медичної декларації розпочалось давніше. Наразі у деяких селах уже обрали лікаря 50% мешканців, а в інших – навіть 80% жителів. Не всі із них обирають лікаря в амбулаторії чи районній лікарні, а часто звертаються і до міської поліклініки.

Микола Гудим зазначив, що держава  припинить  платити гроші за утримання медзакладів, а оплачуватиме послугу, надану конкретному пацієнтові. Якість роботи лікарів впливатиме на їх оплату праці. Для цього  запровадять електронну систему eHealth: лікар надає громадянину послугу, вносить інформацію в eHealth, її отримує Національна служба здоров’я, яка й спрямує  кошти з державного бюджету безпосередньо лікарю та  проконтролює якість наданої послуги.

Для входження в реформу заклад первинної медичної допомоги має обрати медичну інформаційну систему та підключитися до електронної системи охорони. За словами Миколи Гудима, наразі необхідно забезпечити медзаклади 9 комп’ютерами.

З цього приводу Тужилівський сільський голова Василь Лазар запропонував звернутися до сільських рад з відповідним листом. Адже органи місцевого самоврядування постійно сприють функціонуванню закладів освіти, медицини, культури у своїх населених пунктах.

Наталія Бабій закликала сільських голів зустрітися з колективом медпрацівників у кожному ФАПі та амбулаторії та поспілкуватися з приводу впровадження медреформи.

 

Схожі матеріали за тегами: Калущина медреформа сімейний лікар

К сожалению, браузер, которым вы пользуетесь, морально устарел,
и не может нормально отображать сайт.

Пожалуйста, скачайте любой из следующих браузеров: