Радіо КалушFM (095) 633-12-68 Пн.-Сб. 09:00- 18:00, Нд.- вихiдний

У Франківську працюють дві станції з оформлення біометричних паспортів

Переглядів: 1523
Щодня у міграційній службі встигають прийняти 80-90 громадян, повідомили в облуправлінні Державної міграційної служби, пише "Репортер"

На перших порах виникали деякі затримки через проблеми зі скануванням папілярних ліній пальців, але з часом вдалося опанувати цю особливість оформлення, відтак кожна людина, яка прийшла в міграційну службу, отримала послугу того ж дня.

Незабаром мешканці області зможуть подавати документи для виготовлення біометричних закордонних паспортів у ще шести райцентрах області. Необхідне обладнання для вузлів оформлення документів вже розміщене у підрозділах міграційної служби в Богородчанах, Тисмениці, Коломиї, Надвірній, Калуші та Косові, йде його тестування, тож багатьом громадянам буде зручніше звернутися у той підрозділ міграційної служби, який найближчий від місця проживання людини. До речі, з початку року там не припиняли оформлення закордонних паспортів старого зразка.

Начальник УДМС України в Івано-Франківській області Сергій Саїв роз'яснив, що паспорти старого зразка, які видавалися до 1 січня 2015 року, придатні до кінця свого терміну дії. Необхідності замінювати їх на нові біометричні паспорти немає.

Новий чи старий паспорт, біометричний чи не біометричний – це наразі не впливає на процес перетинання кордону, оскільки Україна поки що немає безвізового режиму в'їзду до країн ЄС.

К сожалению, браузер, которым вы пользуетесь, морально устарел,
и не может нормально отображать сайт.

Пожалуйста, скачайте любой из следующих браузеров: