Радіо КалушFM (095) 633-12-68 Пн.-Сб. 09:00- 18:00, Нд.- вихiдний

У Голині відбувся шаховий турнір пам’яті Героя України Олекси Гірника (ФОТО)

Переглядів: 281

У Голинському ліцеї Калуської територіальної громади відбувся традиційний XIX шаховий турнір на честь почесного громадянина міста Калуша, Героя України Олекси Гірника.

Турнір розпочався невеличким концертом місцевих дитячих колективів та міні-партією в шахи міського голови Андрія Найди з учасником турніру Валентином Прокоф’євим, інформує "Калуш ФМ" з посиланням на сайт Калуської міської ради.

У турнірі взяли участь учні навчальних закладів. Серед учасників турніру були й досвідчені шахісти – багаторазовий призер чемпіонатів України, кандидат у майстри спорту Валентин Прокоф’єв, дворазова призерка чемпіонатів України Анастасія Мокрецька та цьогорічний чемпіон України з бліцу серед аматорів Максим Гречаний.

За результатами дводенних змагань переможцями в командному заліку, як і в попередні роки, стали учні Калуського ліцею імені Дмитра Бахматюка. Срібло завоювали представники Калуського ліцею №5, а бронзу – команда Калуського ліцею №6.

В особистому заліку серед хлопців перемогу святкував Валентин Прокофєв, срібло – у Максима Гречаного (обидва – учні ліцею імені Дмитра Бахматюка). Трохи менше очок і бронзову медаль здобув Антон Кохан з Калуського ліцею №7. 

Серед дівчат перемогу виборола Анастасія Мокрецька з Калуського ліцею №5. Срібло і бронзу здобули сестрички Софія і Вікторія Рибій з ліцею імені Дмитра Бахматюка. Переможців нагородили медалями, грамотами та призами.

Жителі Калуської територіальної громади гідно вшановують ім’я Героя, який за свою боротьбу проти поневолювачів томився в польських та радянських тюрмах. Приклад його жертовного життя надихає на обстоювання Української держави.

Додамо, що 21 січня 1978 року Олекса Гірник вчинив акт самоспалення біля могили Шевченка на Чернечій горі на знак протесту проти русифікації України.

 

Схожі матеріали за тегами: Шаховий турнір пам'яті Гірника

К сожалению, браузер, которым вы пользуетесь, морально устарел,
и не может нормально отображать сайт.

Пожалуйста, скачайте любой из следующих браузеров: