Радіо КалушFM (095) 633-12-68 Пн.-Сб. 09:00- 18:00, Нд.- вихiдний

У Калуші діятиме міська мережа радіаційного, хімічного і бактеріологічного спостереження

Переглядів: 1009

Міський голова Ігор Матвійчук підписав розпорядження «Про порядок організації радіаційного, хімічного, бактеріологічного (біологічного) спостереження в місті».

Відповідно до розпорядження у Калуші буде створена міська мережа спостереження і лабораторного контролю (МСЛК). Діятиме вона на базі трьох закладів: лабораторії Калуського міськрайонного відділу ДУ «Івано-Франківський обласний лабораторний центр МОЗ України», Калуської міжрайонної державної лабораторії державної служби України з питань безпечності харчових продуктів і захисту споживачів та лабораторії ТОВ «КАРПАТНАФТОХІМ».

Основна мета створення міської МСЛК - це своєчасне виявлення причин виникнення надзвичайних ситуацій, встановлення можливих масштабів і характеру розвитку, розробки рекомендацій для прийняття необхідних заходів щодо їх попередження та пом’якшення соціально-економічних наслідків, повідомляється у Положенні про мережу спостереження та лабораторного контролю м. Калуша.

Також розпорядженням затверджено перелік номерних постів радіаційного та хімічного спостереження, які розгортаються на території міста Калуша при виникненні надзвичайних ситуацій, пов’язаних з радіаційним та хімічним забрудненням, та перелік диспетчерських служб.

Фінансуватиметься МСЛК за рахунок міського бюджету, позабюджетних коштів органів місцевого самоврядування, коштів суб’єктів господарювання, а також установ та організацій, на базі яких вона створюється.

Детальніше з Положенням можна ознайомитися ТУТ.

 

 

 

 

Схожі матеріали за тегами: карпатнафтохім лаболаторія

К сожалению, браузер, которым вы пользуетесь, морально устарел,
и не может нормально отображать сайт.

Пожалуйста, скачайте любой из следующих браузеров: