Радіо КалушFM (095) 633-12-68 Пн.-Сб. 09:00- 18:00, Нд.- вихiдний

У Калуші думають, як увіковічнити пам’ять Героїв

Переглядів: 1074

Як повідомив Олександр Челядин, варіант пам'ятного знака Героям Небесної Сотні на перетині вулиць Дзвонарської та Винниченка розглядався ще в минулому році. Потім було звернення від Координаційної ради про меморіальний комплекс Борцям за волю України, який би увіковічнив і героїв УПА, і героїв Небесної сотні та АТО, на вул. Пушкіна. Тож міська рада вирішила створити організаційний комітет, який займатиметься вирішенням цього непростого питання.
Додамо, що стосується пропозиції Координаційної ради стосовно меморіального комплексу на вул. Пушкіна, то головний архітектор зазначив, що «меморіальний комплекс» передбачає музей, алеї, пам'ятник. А на цій площі проходить багато комунікацій, тож будувати якісь споруди тут не можна. Комунікації, зокрема теплотрасу, доведеться переносити, а це затратно і ще невідомо, чи вдасться це зробити. Окрім того, площа використовується для відпочинку калушан. По-друге – будівництво меморіалу – це немалі кошти.
Як зауважив Олександр Челядин, навіть пам'ятник Роману Шухевичу було зробити непросто, а меморіальний комплекс тим більше.
Водночас депутат міськради Василь Питлик уточнив, що концепція пам'ятного знака помінялася через те, що після Героїв Небесної сотні з'явилися герої АТО, тож і вирішили, вшанувати історію національно-визвольного руху. Цей комплекс, на його думку, можна спорудити і на бульварі Незалежності.
Врешті вирішили, що саме організаційний комітет, врахувавши всі пропозиції і поради, які надійдуть від громадськості та фахівців, запропонує, що саме і де будуть встановлювати. Провести цю роботу оргкомітет має до 28 травня. Відтак буде затверджений остаточний проект.

К сожалению, браузер, которым вы пользуетесь, морально устарел,
и не может нормально отображать сайт.

Пожалуйста, скачайте любой из следующих браузеров: