Радіо КалушFM (095) 633-12-68 Пн.-Сб. 09:00- 18:00, Нд.- вихiдний

У Калуші керівник приймав благодійну допомогу для СБУ: за подальші дії його судитимуть

Переглядів: 633

Чоловіка звинувачують у дев’яти кримінальних порушеннях.

В Україні благодійну допомогу на підтримку діяльності СБУ надають та приймають у межах відповідних законів. На Прикарпатті не обійшлося без прикрого винятку із правила. Про це повідомили 2 лютого на пресконференції ДБР в Івано-Франківську, інформує «Калуш ФМ» з посиланням на ПІК.

«У жовтні минулого року ми завершили досудове розслідування стосовно начальника Калуського міського відділу управління СБУ в Івано-Франківській області. Він шляхом обману та зловживання довірою заволодів майном Калуської міської ради. Звичайно, що на посаді він уже не працює», – повідомив Руслан Ляшко, директор територіального управління Державно бюро розслідувань, розташованого у місті Львові.

Слідчі з’ясували, що впродовж 2016-2017 років посадовець отримував благодійну допомогу від міської ради для потреб СБУ. Це були як паливні матеріали, так і оргтехніка та інші матеріальні цінності.

Однак, як встановили в процесі досудового розслідування слідчі відділу ДБР, який дислокується в Івано-Франківську, «останній не спрямовував отримане для забезпечення діяльності служби безпеки в регіоні, а розпорядився ним на власний розсуд».

Йому повідомлено про підозру у вчиненні 9 фактів кримінальних порушень. Обвинувальний акт скерований до суду за ч. 1 і ч. 2 ст. 190 Кримінального кодексу України (шахрайство).

Схожі матеріали за тегами: алуш СБУ благодійна допомога

К сожалению, браузер, которым вы пользуетесь, морально устарел,
и не может нормально отображать сайт.

Пожалуйста, скачайте любой из следующих браузеров: