Радіо КалушFM (095) 633-12-68 Пн.-Сб. 09:00- 18:00, Нд.- вихiдний

У Калуші ліквідують міськрайонний суд і створять окружний

Переглядів: 2692

Наприкінці 2017 року Президент України видав ряд указів, які стосуються судової реформи в Україні.

Одним із указівліквідовано 25 судів в Україні, в тому числі – Івано-Франківський міський суд, Калуський міськрайонний та Коломийський міськрайонний суди, повідомляє «Нафтохімік-Калуш».

Відповідно будуть утворені Івано-Франківський, Калуський та Коломийський окружні суди.

Про зміни розповів суддя Калуського міськрайонного суду Володимир Онушканич:

– Станом на сьогоднішній день, відповідно до Закону України «Про судоустрій і статус суддів», Калуський міськрайонний суд Івано-Франківської області продовжує здійснювати свої повноваження до початку роботи новоутвореного суду. Тобто, доступ до суду для жителів Калуша та Калуського району в цей перехідний період забезпечено в повному обсязі. Особам для захисту своїх прав та інтересів і надалі слід звертатись до Калуського міськрайонного суду Івано-Франківської області за адресою: вул. Молодіжна, 10.

Коли буде утворений і розпочне свою діяльність Калуський окружний суд, наразі невідомо. Можливо, це буде впродовж кількох найближчих місяців, а можливо, і в кінці поточного року.

Водночас, хочеться звернути увагу жителів Калуша та Калуського району, що 15 грудня 2017 року набрали чинності нові редакції Цивільного процесуального кодексу України та Кодексу адміністративного судочинства України. У зв’язку з цим суттєво змінились судові процедури в межах розгляду цивільних і адміністративних справ, посилились вимоги до документів, які подаються до суду. Тому рекомендуємо при зверненні до суду для ефективного захисту своїх прав користуватись правовою допомогою фахових правників, в першу чергу адвокатів.

Також тепер такими категоріями адміністративних справ, як оскарження рішень, дій і бездіяльності Управління Пенсійного фонду та органів місцевого самоврядування займатимуться окружні адміністративні суди.

 В нашій області це Івано-Франківський окружний адміністративний суд, який знаходиться за адресою:. Івано-Франківськ, вул. Незалежності, 46.

Схожі матеріали за тегами: суд окружний

К сожалению, браузер, которым вы пользуетесь, морально устарел,
и не может нормально отображать сайт.

Пожалуйста, скачайте любой из следующих браузеров: