Радіо КалушFM (095) 633-12-68 Пн.-Сб. 09:00- 18:00, Нд.- вихiдний

У Калуші «пакунків малюка» може вистачити до вересня

Переглядів: 1325

29 липня Кабінет міністрів України прийняв рішення монетизувати одноразову натуральну допомогу, яку дотепер отримували батьки новонароджених.

Ця ініціатива, відома як «пакунки малюка», була запроваджена в Україні з 1 вересня 2018 року. У так званий бебі-бокс входили: пелюшки, підгузники, вологі серветки, ковдра, рушники, дитячий крем, комплекти одягу та ін. Його отримували безпосередньо у пологових будинках після народження дитини. На сьогодні прийнято рішення, щоб замість цих пакунків батькам виплачуватимуть цільову компенсаційну виплату – 5 тисяч гривень. Виплати мають розпочатися тоді, коли в регіоні закінчаться наявні «пакунки малюка».

Як зазначила начальниця управління соціального захисту населення Калуської міської ради Любов Федоришин, наявних «пакунків малюка», можливо, вистачить до вересня, інформує «Нафтохімік-Калуш».

– На серпень пологовий будинок ними забезпечений. Залежно від кількості дітей, які народяться, можливо, вистачить «пакунків малюка» і на частину вересня. За червень 2020 року в пологовому будинку видали 83 бебі-бокси. Станом на 29 липня їхній залишок становив 177 пакунків.

«Пакунки малюка» закупляються централізовано, нам їх доставляють з обласного департаменту соціальної політики. Ми кожного місяця до 5 числа даємо заявку, скільки нам треба бебі-боксів на наступний місяць. Тут дали більшу заявку і тому нам вистачає, добре, що так зробили, – зазначила вона.

При цьому очільниця управління зауважила, що поки що немає офіційно опублікованої постанови Кабміну. Тому про те, як відбуватиметься процес видачі компенсації не знають та не можуть дати чіткого алгоритму дій для батьків.

Додамо, що ЮНІСЕФ вже виступило з заявою, в якій просить уряд повернути «пакунки малюка» замість грошових виплат. Зокрема зазначається, що ця програма є універсальною для всіх сімей, незалежно від їхнього соціально-економічного статусу. Фінансова вартість товарів без «пакунка малюка» обійдеться дорожче на 50-200 відсотків.

 

Схожі матеріали за тегами: Калуш пакунки малюка забезпечення

К сожалению, браузер, которым вы пользуетесь, морально устарел,
и не может нормально отображать сайт.

Пожалуйста, скачайте любой из следующих браузеров: