Радіо КалушFM (095) 633-12-68 Пн.-Сб. 09:00- 18:00, Нд.- вихiдний

У Калуші планують підняти на 60% тариф на вивезення сміття

Переглядів: 929

Калуське комунальне підприємство «Екосервіс», яке займається вивозом сміття, ініціювало підвищення тарифів на свої послуги. Востаннє цей тариф переглядався у березні минулого року. Тоді керівництво підприємства запевняло, що економічно обґрунтований тариф становить 11,8-11,9 гривні. Але виконавчий комітет міськради прийняв компромісне рішення і підвищив тариф до 7,5 грн для мешканців багатоповерхівок і 8,5 грн – для приватного сектору, нагадує «Нафтохімік-Калуш».

– Головні причини підвищення тарифу – ріст цін на пальне та збільшення рівня мінімальної заробітної плати, – пояснює керівник «Екосервісу» Ігор Свистун – Паливо подорожчало з часу останнього підняття тарифу майже на 40%. У зв’язку із ростом мінімальної заробітної плати фонд оплати праці на нашому підприємстві потрібно збільшити на 150 тис. грн. А Якщо не піднімати тариф для калушан, то різницю між економічно обґрунтованим тарифом і тим, який платять люди, покриватиме міський бюджет. А це – гроші з наших податків, які ми могли б скерувати на розвиток доріг, ремонт під’їздів у будинках та закупівлю нової техніки.

За словами Ігоря Свистуна, у Калуші тариф на вивезення сміття наразі найнижчий в області. В Івано-Франківську він, наприклад, становить 16,5 грн.

Крім того, керівник «Екосервісу» наголошує, що навіть, якщо міська влада зараз затвердить ті тарифи, які подало підприємство, вони через певний час теж стануть збитковими.

Стосовно діючого тарифу пропонується ріст майже на 60%.

– Звичайно, що пересічним калушанам нелегко сплачувати комунальні послуги, але для цього держава дає субсидію, – підсумував Ігор Свистун.

Калушани своє чергою активно обговорюють питання підвищення тарифів на вивезення сміття як в соціальних мережах, так і просто на вулицях міста. Більшість із них переконана, що комунальники повинні працювати ефективніше.

Фото: Сторожинець.info

 

Схожі матеріали за тегами: екосервіс свистун сміття

К сожалению, браузер, которым вы пользуетесь, морально устарел,
и не может нормально отображать сайт.

Пожалуйста, скачайте любой из следующих браузеров: