Радіо КалушFM (095) 633-12-68 Пн.-Сб. 09:00- 18:00, Нд.- вихiдний

У Калуші планують провести інвестиційний бізнес-форум

Переглядів: 874

Минулого року в Калуші була сформована група ініціативних людей з представників великих підприємств, підприємців, громадських активістів, які внесли значний вклад в розвиток міста, а також деяких представників управління економічного розвитку Калуської міської ради.

Всіх їх об’єднала ідея створення в місті сприятливих умов для залучення інвестицій у соціально-економічний розвиток Калуша та перетворення його в передове промислове місто Західної України, повідомляє «Нафтохіі-Калуш».

За другу половину 2018 року активним промисловцям, підприємцям, представникам громадських організацію вдалося зробити чимало в цьому напрямку. Але, як наголосив на останній у минулому році сесії Калуської міської ради депутат Андрій Найда, в подальшій роботі ініціативної групи потрібне більш активне сприяння місцевої влади. Це передусім стосується створення інвестиційного паспорта міста, бо без нього практично неможливо буде провести в Калуші інвестиційний бізнес-форуму.

Нашою групою, в яку входять представники ТОВ «КАРПАТНАФТОХІМ» Ярема Рудик, Богдан Білецький, підприємці Сергій Гумінілович, Анатолій Чумичкін, Вадим Пасічник, голова ГО «Інвест» Наталія Захарова та інші, розпочато роботу з розробки інвестиційної стратегії та інвестиційного паспорта міста Калуша, – говорить Андрій Найда. – А в 2019 році плануємо провести в місті можливо й міжнародний інвестиційний-бізнес-форум, щоб потенційні інвестори могли побачити, що Калуш – інвестиційно привабливе місто з великими можливостями для створення нових підприємств, зайнятості населення, інтенсивного розвитку бізнесу. Тому минулого року на останній сесії міськради я звернувся до депутатів і особисто до мера Калуша Ігоря Матвійчука з пропозицією пришвидшити процес створення інвестиційного паспорта міста, бо для цього нам необхідно мати і відповідні дані від місцевої влади.

У 2018 році розпорядженням міського голови була створена комісія, яка мала до листопада розробити стратегію розвитку міста Калуша. На жаль, в цей термін вона не вклалася, що й пригальмувало процес створення інвестиційного паспорта міста. На згадуваній сесії міськради було обіцяно, що до квітня 2019 року комісія завершить розробку стратегії міста. Надіюсь, що відповідні служби міськради якомога швидше нададуть нам всю необхідну інформацію для завершення робіт зі створення інвестиційного паспорта. Тоді можна буде оперативно організувати й провести в Калуші інвестиційний бізнес-форум, залучивши до цього заходу представників різних компаній та бізнесменів як з України, так і з інших країн.

Сьогодні вже можна констатувати, що міська влада, яка, без сумніву, зацікавлена в поліпшенні інвестиційного клімату в Калуші, голос активних представників громади міста почула, підтвердивши наміри підтримувати їхню ініціативу на офіційному сайті міськради 18 січня

Інвестиційний портал, інвестиційний паспорт, інформаційний довідник підприємств міста безкоштовно будуть презентуватись серед економічних представництв дипломатичних місій в Україні та при економічних відділах дипломатичних місій України за кордоном. Також вони будуть презентуватися на різноманітних заходах економічного характеру – форумах, виставках, конференціях, ярмарках в Україні та за її межами, в тому числі через мережу Інтернет, йдеться в оголошенні.

З ініціативи групи активних промисловців та підприємців міста Калуська міська рада вивчає питання щодо проведення інвестиційного бізнес-форуму, де будуть презентовані економічні можливості підприємств міста. На захід планується запросити представників ділових кіл України та зарубіжжя. Мета заходу – сприяння залученню інвестицій в м. Калуш, збільшення робочих місць, повернення кваліфікованих працівників в наше місто з-за кордону, перетворення міста в індустріальний центр Західної України.

Суб’єктів господарювання Калуша, які бажають безкоштовно розмістити інформацію в інформаційному довіднику, інвестиційному порталі міста, просять інформувати про власні інвестиційні пропозиції, вільні земельні та виробничі площі та надати іншу інформацію.

Її слід надсилати до 1 лютого 2019 р. на електронну адресу відділу з питань інвестицій та міжнародної інтеграції управління економічного розвитку міста Калуської міської ради: invest_kalush@ukr.net

Контактні тел.: 6-52-25, 6-04-32, 050-994-53-61.

 

Схожі матеріали за тегами: Калуш бізнес-форум плани

К сожалению, браузер, которым вы пользуетесь, морально устарел,
и не может нормально отображать сайт.

Пожалуйста, скачайте любой из следующих браузеров: