Радіо КалушFM (095) 633-12-68 Пн.-Сб. 09:00- 18:00, Нд.- вихiдний

У Калуші почервоніла вода в Млинівці

Переглядів: 1089

У четвер, 7 листопада, о 15.23 на ПЗЧ ДПРЧ-6 м. Калуша надійшло повідомлення про забруднення річки Млинівки в мікрорайоні «Загір’я».

До місця події виїхала комісія в складі заступника міського голови м. Калуша, головного інспектора Калуського МРВ УДСНС в області, начальника управління з питань НС Калуської міської ради, головного спеціаліста управління з питань НС по напрямку екології, т. в. о. начальника управління Держпродспоживслужби м. Калуша, інформує управління з питань цивільного захисту Івано-Франківської облдержадміністрації.

Про ситуацію також повідомили завідувача лабораторного центру Держпродспоживслужби,  працівників Калуського відділу поліції та СБУ.

Факт забруднення водойми підтвердився. Вода в Млинівці має червоне забарвлення, без характерного запаху. Забруднення води в річці спостерігається протяжністю орієнтовно 3 км. Загибелі риби на даний час не виявлено.

Після проведення обстеження Млинівки вверх по течії було встановлено, що забруднення починається з потічка Гуркотало, який проходить повз територію  КП «Калушавтодор». Біля огорожі зі сторони підприємства виявлено згустки, ймовірно, водорозчинної фарби червоного кольору, якими, найімовірніше, забруднена вода в річці.

На  місці забруднення було взято проби речовини для подальшого дослідження в лабораторному центрі Держпродспоживслужби.

Млинівка за 15 км впадає в р. Лімниця. Водозабір на Лімниці знаходиться вище по течії в с. Добровляни Калуського району. 

Схожі матеріали за тегами: Калуш Млинівка вода червона

К сожалению, браузер, которым вы пользуетесь, морально устарел,
и не может нормально отображать сайт.

Пожалуйста, скачайте любой из следующих браузеров: