Радіо КалушFM (095) 633-12-68 Пн.-Сб. 09:00- 18:00, Нд.- вихiдний

У Калуші працює консультативний пункт щодо попередження раннього соціального сирітства

Переглядів: 892

З метою формування відповідального та усвідомленого батьківства, попередження відмов матерів від новонароджених дітей Калуський міський центр соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді продовжив угоду про співпрацю з жіночою консультацією Пологового будинку Калуської ЦРЛ.

Так, упродовж 2018 року було проведено 43 заняття, в яких взяли участь 257 вагітних жінок. Також надано 525 соціальних послуг, повідомляє прес-служба Калуської міськради.

Заняття проводяться у формі  інтерактивних бесід та тренінгів. Під час них майбутні матері дізнаються про особливості внутріутробного розвитку малюка та важливість спілкування з ним; про те, на скільки відмінними є світосприйняття та потреби маленької людини від нас, дорослих, і що слід робити, щоб виростити своїх сина чи дочку фізично та морально здоровими, успішними та, головне, люблячими людьми.

28 січня у рамках щотижневої роботи консультативного пункту провели інтерактивну бесіду з вагітними жінками за участю завідувача сектору прийняття рішень відділу соціальних допомог управління соціального захисту населення Калуської міської ради Світлани Млиниської. Вона розповіла про декретні виплати у зв’язку з вагітністю і пологами у 2019 році.

У ході заняття майбутні матері мали змогу обговорити актуальні питання щодо процедури подання необхідних документів на оформлення дородових виплат та державної соціальної допомоги при народженні дитини, запровадження послуги оформлення допомоги при народженні дитини онлайн.

На завершення кожен з присутніх отримав буклети з відповідними контактними даних установ, в які можна звертатися за додатковою інформацією.

К сожалению, браузер, которым вы пользуетесь, морально устарел,
и не может нормально отображать сайт.

Пожалуйста, скачайте любой из следующих браузеров: