Радіо КалушFM (095) 633-12-68 Пн.-Сб. 09:00- 18:00, Нд.- вихiдний

У Калуші презентували біографічний довідник «Літературна палітра Калущини» (ФОТО)

Переглядів: 2158

21 лютого – у Міжнародний день рідної мови, який в Україні відзначають з 2000 року,  у Калуській центральній бібліотеці ім. Т. Шевченка презентували біографічний довідник «Літературна палітра Калущини».

Мова є душею нації, її генетичним кодом, у її глибинах народилося багато з того, чим може гордитися наш народ. А для того, щоб краще знати рідну мову потрібно знати і письменників рідного краю. Саме про наших краян розповідає короткий бібліографічний довідник «Літературна палітра Калущини». На сторінках книжки-довідника є матеріали про літераторів Калущини, різних за віком, - і поважних, збагачених досвідом та роками, і середніх літ, і зовсім молодих, які шукають свою стежину до величного Храму Слова, повідомляє управління культури, національностей і релігій Калуської міськради.

Презентували книгу  її автори: педагог, письменниця, заслужений вчитель України, член Національної спілки письменників України Оксана Тебешевська та завідувач бібліотеки ЗОШ с. Голинь Іванна Яцук.

Автори книжки намагалися представити різнобарвну палітру літературної Калущини. Читач знайде в цьому біографічному довідковому виданні короткі відомості про життя, діяльність та  творчий доробок і письменників, уже віддалених від нас невблаганним часом (Антін Могильницький, Михайло Петрушевич, Григорій Цеглинський, Михайло Козоріс, Олесь Бабій та ін.), і сучасних (Василь Ганущак, Анатолій Онищко, Іван Павліха, Ольга Івасів, Юрко Іздрик). Хтось з них уже добре відомий у краї та поза його межами, а когось, можливо, читач уперше для себе відкриє і виявить бажання прочитати його твори.

На презентації виступили безпосередньо і самі автори, відомості про яких увійшли до представленого видання, а саме: Іван Ткачик, Дмитро Іваців, Петро Шевчук, Марія Зьомковська, Надія Кбур, Василь Строчук, Богдан Сімків, Валентина Корнійчук-Ганущак, Ірина Червінська, Олеся Франко, Ігор Кубрак, Богдан Сімків, Степан Петраш. Дмитро Іванців, зокрема, подякував міській владі Калуша за фінансову підтримку на видання творів місцевих авторів.

Присутні на заході учні 9-Б класу ЗОШ №3 з вчителем української мови та літератури Мирославою Вінтонюк  дізналися багато цікавого про письменників Калущини та мали приємну багатьох з них побачити та почути.

Працівники бібліотеки підготували  слайд-презентацію про тих відомих літераторів, яких уже немає серед нас.  Автори видання «Літературна палітра Калущини» наголосили, що воно матиме не тільки пізнавальне значення, а й спонукатиме до ближчого знайомства з творами літераторів нашого краю та обов’язково матиме продовження.

К сожалению, браузер, которым вы пользуетесь, морально устарел,
и не может нормально отображать сайт.

Пожалуйста, скачайте любой из следующих браузеров: