Радіо КалушFM (095) 633-12-68 Пн.-Сб. 09:00- 18:00, Нд.- вихiдний

У Калуші презентували книжку Дмитра Іванціва «Журналіст» (ФОТО)

Переглядів: 947

Цієї неділі у Калуській центральній бібліотеці ім. Т. Шевченка відбулася презентація книжки «Журналіст» калуського літератора та журналіста Дмитра Іванціва.

Це вже другий завершений друком творчий доробок Дмитра Іванціва. Перша його книжка «Старомодний роман» побачила світ у 2017 році.

 «Журналіст» - це збірка короткої прози, в якій перед читачем постають картини українського минулого 60-70-х років і сучасності. Оповідання, образки, новели, з яких вимальовується цілий світ у своїй глибині та неповторності. Наскрізний головний герой «Дитинства» - хлопчик, що росте, дорослішає, мужніє разом зі своєю державою. Перед нами постає не світ, як його бачить дорослий письменник, а світ, яким побачив його хлопчина, що вміє дивувати та чудуватися кожному дню, повідомляє прес-служба бібліотеки.

Назви оповідань та образків збірки малої прози Дмитра Іванціва чіткі та лаконічні, почасти однословні - «Дідо», «Баба», «Мама», «Школа», «Чорнильниця».  Але за ними – яскраві та знакові події, гумор, іронія, легкий сум та тепла віра.

Ця книга як про приємне, так і про наболіле, однак про останнє, на жаль, багато хто воліє мовчати.  Але якщо про зло не говорити, то його менше не стане. Зло не дрімає, воно активне і войовниче. Боротися зі злом означає допомагати добру, поширювати його. Але в книзі Дмитра Іванціва «Журналіст», все ж таки, більше приємних і світлих моментів. Талановитий оповідач створює незабутню атмосферу, а кожна історія залишає у пам’яті приємний спогад про щось своє.

Привітати автора з виходом другої книги прийшли калуські літератори, журналісти, друзі та знайомі. Цікавими були виступи колег по перу  Івана Ткачика, Петра Шевчука, Богдана Сімківа, Володимира Сивобровенка

Редактор газети «Нафтохімік-Калуш» Василь Ткачук поділився спогадами про часи їх спільної праці з Дмитром Іванцівим. Багато слів пошани було мовлено калушанами Петром Пострильованим, Поліною Овсяновою, Валентиною Корнійчук-Ганущак та іншими. Всі присутні бажали автору творчого натхнення, схвальних відгуків про презентовану книгу, легкого пера та видання нової третьої книги.

Схожі матеріали за тегами: Калуш бібліотека презентація Дмитро Іванців

К сожалению, браузер, которым вы пользуетесь, морально устарел,
и не может нормально отображать сайт.

Пожалуйста, скачайте любой из следующих браузеров: