Радіо КалушFM (095) 633-12-68 Пн.-Сб. 09:00- 18:00, Нд.- вихiдний

У Калуші пройшли громадські слухання щодо майбутнього будівництва на місці кінотеатру «Відродження»

Переглядів: 1519

У вівторок, 3-го грудня, у Калуші пройшли громадські слухання, на яких розглядали можливе будівництво на місці кінотеатру «Відродження».  На слухання прийшли калушани, переважно пенсійного віку, та забудовник  - киянин В’ячеслава Кредісов та його представники. Також у слуханнях взяли участь головний архітектор Калуша Роман Кузик та перша заступниця міського голови Калуша Галина Романко.

Слухання планували провести у залі засідань Калуської міської ради, але зал виявився замалим для тих, хто прийшли на слухання. Тому їх перенесли у зал засідань у будівлі Калуської районної державної адміністрації.

На початку слухань представник компанії «Діпромісто» представив план детального планування площі Героїв, а власник «Відродження» Кредісов – проєкт майбутнього будівництва. Нагадаємо, Кредісов хоче забудувати не лише місце, де знаходився кінотеатр «Відродження», а й площу Героїв перед ним. Згідно з останнім проєктом саме на площі Героїв за задумом власників «Відродження» мали б збудувати десятиповерховий будинок, з яких 9 поверхів - житлові.

Втім більшість присутніх на слуханнях  були категорично проти такої ідеї. Частина жителів Калуша, серед яких переважали люди старшого віку, вимагали не дозволити забудови площі Героїв, а на місці кінотеатру «Відродження» збудувати будинок висотою не більше чотирьох поверхів. Інші пропонували через суд забрати у Кредісова земельну ділянку на площі Героїв або обміняти цю ділянку на рівновартісну в іншій частині міста.

Консенсусу на громадських слуханнях між калушанами та власником «Відродження» досягти не вдалось."

"Калуш ФМ" вів пряму трасляцію слухань у Фейсбуці.

 

Громадські слухання щодо будівництва будинку на місці кінотеатру «Відродження»

Posted by Радіо Калуш FM on Tuesday, December 3, 2019

 

Нагадаємо, що В’ячеслав Кредісов з партнерами купив кінотеатр «Відродження» у 2010 році. Згідно з умовами купівлі-продажу, відновлений кінотеатр у Калуші мав запрацювати з 1 січня 2011 року. Також Кредісов публічно кілька разів обіцяв не змінювати цільового призначення для «Відродження». Проте уже на початку 2019 року Кредісов домігся, щоб депутати Калуської міської ради проголосували за зміну цільового призначення для частини площі Героїв перед кінотеатром «Відродження» та дозволили будівництво тут багатоповерхового житлового будинку.

Останній проєкт забудови частини площі Героїв, який представили публічно 3-го грудня, є вже шостим, який пропонує Кредісов. Якщо в першому проєкті була невисока будівля кінотеатру, то в останніх збільшилась площа забудови на частину площі Героїв, а також поверховість зросла до десяти поверхів.

Швидше за все, громадські слухання щодо будівництва на площі Героїв продовжаться в майбутньому.

 

 

К сожалению, браузер, которым вы пользуетесь, морально устарел,
и не может нормально отображать сайт.

Пожалуйста, скачайте любой из следующих браузеров: