Радіо КалушFM (095) 633-12-68 Пн.-Сб. 09:00- 18:00, Нд.- вихiдний

У Калуші штрафують за одне зрубане дерево, але поліція майже не реагує на системну рубку столітніх дубів

Переглядів: 1127

Нещодавно біля промислової зони Калуша відкрито зрізали на дрова старі дуби. Але поліцейські кажуть, що у них немає достатніх повноважень, щоб повноцінно протидіяти більшості таких злочинів.

Про це йдеться у матеріалі «Галицького кореспондента».

Волонтери громадської організації «Грінпіс-Карпати» минулого літа виявили незаконну вирубку п’яти столітніх дубів у Довговойнилівському лісництві.

Як каже голова громадської організації Роман Переймибіда, за попередніми підрахунками, внаслідок вирубування цих дубів довкіллю завдали шкоди на 250-350 тисяч гривень.

Цього разу біля одного з цехів «Карпатнафтохіму» зрізали чотири вікові дуби і з десяток вільх. Поліція, що прибула на місце події за викликом активіста, склала протокол, зробила кілька фотознімків і попросила написати заяву на ім’я начальника поліції.

Але, за словами екогологічного активіста, правоохоронці навіть не порахували, скільки було зрізано дерев, не зробили жодних замірів, не зафіксували, скільки дерев уже вивезено, а скільки ще залишається зрізаними безпосередньо на місці.

Як розповідає Роман Переймибіда, також на вході до цеху, біля якого відбулася вирубка лісу, розташовано дві відеокамери. Вони зафіксували осіб та техніку, тому на думку активіста, розкрити цей злочин можна було б за лічені години.

За словами керівника Калуського відділу поліції Василя Маківничука, для того щоб в поліції порушили кримінальне провадження, має бути збитків на 1 мільйон 900 тисяч. Якщо збитки менші, то вони можуть лише провести попередню перевірку за відповідним зверненням.

У той же час у судовому реєстрі по Калуському району є кілька справ, з яких видно, що механізм покарання навіть за одне зрубане дерево є. Так, мешканця Сівки-Калуської у лютому минулого року оштрафували на 5100 гривень за зрізану в лісі поблизу сусіднього села Кадобна ялину.

У березні ще одного мешканця Калуського району оштрафували на 7578 гривень за зрізану сосну у селі Середній Угринів. Іншого чоловіка оштрафували на 2468 гривень за зрізаний у Підмихайлі граб.

Повну версію матеріалу читайте тут.

 

Схожі матеріали за тегами: дерева рубка поліція переймибіда

К сожалению, браузер, которым вы пользуетесь, морально устарел,
и не может нормально отображать сайт.

Пожалуйста, скачайте любой из следующих браузеров: