Радіо КалушFM (095) 633-12-68 Пн.-Сб. 09:00- 18:00, Нд.- вихiдний

У Калуші створили відділення протитуберкульозного диспансеру для надання послуг амбулаторним хворим

Переглядів: 1225

Нині в державі проводиться чимало реформ. Торкнулися вони і медичної сфери на Калущині, зокрема фтизіатричної служби. 

Реформа фтизіатричної служби має на меті привести систему лікування хворих на туберкульоз у відповідність до міжнародних стандартів. Саме згідно з цими міжнароднами стандартами акцент робиться на амбулаторному лікуванні. У зв’язку зі зміною підходів до лікування в області проведено оптимізацію протитуберкульозних закладів.

Після ліквідації Калуського протитуберкульозного диспансеру, який фінансувався за кошти обласного бюджету, створено Калуське відділення КНП «Тисменицький протитуберкульозний диспансер», повідомляє пресслужба Калуської РДА.

11 червня голова Калуської райдержадміністрації Жанна Табанець поспілкувалася із завідувачем відділення Дмитром Пронем. У заході також взяли участь перший заступник голови РДА Оксана Канюка і в. о. директора районного центру первинної медико-санітарної допомоги Ірина Купрунець.

На робочій зустрічі йшлося про діяльність і перспективи функціонування медзакладу в нових реаліях, доукомплектування штату, забезпечення ліками пацієнтів тощо.

За словами керівника установи Дмитра Проня, медичні послуги хворим на туберкульоз надаються в поліклінічному відділенні у Калуші на вул. Каракая, 25.

«Хворі, які є мешканцями Калущини, лікуються в протитуберкульозних диспансерах в Івано-Франківську, Тисмениці і Долині.  Пацієнти, які лікуються амбулаторно, - отримують медичні послуги у відділенні. Усі вони забезпечуються протитуберкульозними ліками безкоштовно. Наразі штат працівників відділення потребує доукомплектації», - зазначив завідувач відділення Дмитро Пронь.

К сожалению, браузер, которым вы пользуетесь, морально устарел,
и не может нормально отображать сайт.

Пожалуйста, скачайте любой из следующих браузеров: