Радіо КалушFM (095) 633-12-68 Пн.-Сб. 09:00- 18:00, Нд.- вихiдний

У Калуші в суботу запрацювали два ринки, ще два відновлять роботу сьогодні

Переглядів: 1765

З 2 травня у Калуші запрацювали два ринки – КП «Калуський муніципальний ринок» на вул. Драгоманова і ТОВ «Горган» на вул. В. Стуса. Ринки ТОВ «Калуська корпорація торговий дім» на вул. Ринковій-Хіміків та ТОВ Фірма «Гоба» на вул. Дзвонарській розпочнуть роботу з 4 травня після проведення перевірки.

Відповідно до урядових документів в період карантину до роботи ринків поставили відповідні вимоги. Тож 2 травня на двох ринках, які відновили роботу, провели перевірку щодо профілактичних заходів протидії поширенню корона вірусної хвороби COVID-19 при здійсненні торгівлі харчовими продуктами.

До складу комісії входили представники управління економічного розвитку міста міської ради,  ГФ Калуська «Міська варта», Калуського міського управління ГУ Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області, Калуського відділу поліції, депутат міської ради та керівники ринків, повідомляє пресслужба Калуської міськради.

Під час обстеження встановили, що КП «Калуський муніципальний ринок» та ринок ТОВ «Горган» забезпечені відповідними експлуатаційними дозволами.

Допуск працівників агропродовольчих ринків, продавців та покупців на територію ринків здійснювався через 1 центральний вхід/вихід (інші заблоковані), виключно за наявності вдягнутої маски/респіратора. При вході був організований безконтактний температурний скринінг працівникам, продавцям та покупцям.

За час скринінгу 2 травня 2 особам з перевищеними показниками температури тіла відмовили проходити на муніципальний ринок і рекомендували звернутись за консультацією до сімейного лікаря. На ринку на вул. Стуса людей з підвищеною температурою не виявляли.

На вході/виході  на території ринків забезпечено наявний диспенсер з антисептиком.

З розрахунку 10 м² із загальної площі ринку КП «Калуський муніципальний ринок»  на час обстеження перебувало 75 покупців, а на ринку ТОВ «Горган» - 20. Кількість покупців коригувалась з розрахунку кількості осіб, які покинули територію ринку, та аналогічно, зайшли на територію згідно температурного скринінгу та наявності масок/ респіраторів.

Відстань між торговими місцями розмежована на дозволену дистанцію не менше 3 м: на відкритих торгових місцях проведено розмежування окремо для реалізації молочних продуктів та продукції рослинного походження. Розмежування забезпечено також і в стаціонарних торгових кіосках. Всі торгові місця облаштовані захисними екранами з харчової плівки або пластику.

На муніципальному ринку у цей день здійснювали діяльність 15 стаціонарних торгових місць/кіосків, 6 тимчасових палаток з авто, 8 торгових місць у відкритих стаціонарних павільйонах (для реалізації молочних продуктів та окремих рядів для реалізації овочевої продукції). На ринку на вул. Стуса відкрилися 8 стаціонарних торгових місць/кіосків.

В ході обстеження на ринках 2-оє продавців із торгових місць у відкритих стаціонарних павільйонах не мали на торговому місці дезінфекційних засобів для проведення поточної дезінфекції робочих поверхонь, окрім індивідуальних. Відповідно зафіксовано порушення. Адміністрації ринків їх усунули.

Адміністрація ринків також забезпечила контроль щодо недопущення стихійної торгівлі на прилеглій до ринків території.

Відбувається і постійне інформування відвідувачів ринку щодо дотримання дистанції та використання засобів індивідуального захисту як в усній формі, так і з використанням інформаційних тематичних плакатів та листівок.

Додамо, що КП «Муніципальний» та ТОВ «Горган» після цієї перевірки працюватимуть згідно з розробленим графіком. Два інші ринки запрацюють після перевірки, проведеної 4 травня.

Схожі матеріали за тегами: ринок відновлення роботи карантин

К сожалению, браузер, которым вы пользуетесь, морально устарел,
и не может нормально отображать сайт.

Пожалуйста, скачайте любой из следующих браузеров: