Радіо КалушFM (095) 633-12-68 Пн.-Сб. 09:00- 18:00, Нд.- вихiдний

У Калуші вдруге перенесли громадські слухання по проєкту Історико-архітектурного плану центру міста

Переглядів: 720

Громадські слухання по проєкту «Історико-архітектурний опорний план, визначення меж та режимів використання історичних ареалів міста Калуш Івано-Франківської області» перенесено.

Про це повідомляє сайт Калуської міськради, пише «Калуш ФМ».

На виконання рішення позачергового засідання регіональної комісії з питань ТЕБ та НС від 23.02.2021 року протокол №6, з метою вжиття заходів, направлених на стабілізацію епідемічної ситуації на території Калуської міської територіальної громади, а також в зв’язку з тим, що  з 26.02.2021 р встановлено «червоний» рівень епідеміологічної небезпеки поширення  COVID-19 на території Івано-Франківської області, міською комісією з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій 25.02.2021р (протокол №6) було прийнято рішення щодо заборони  на території Калуської міської територіальної громади проведення масових заходів.

Враховуючи вищевикладене, громадські слухання по проєкту «Історико-архітектурний опорний план, визначення меж та режимів використання історичних ареалів міста Калуш Івано-Франківської області» перенесено до закінчення дії заборони.

Про дату проведення слухань буде повідомлено додатково.

Процедура прийому та розгляду пропозицій громадськості до проєкту державного планування продовжується.

Як уже інформувало «Калуш ФМ», спершу громадські слухання з цього питання були заплановані на 23 лютого. Відтак їх дату перенесли на 3 березня через те, що головні розробники (ДП«НДПІ Містобудування») до березня 2021 року не мали можливості бути присутніми на громадських слуханнях.

Додамо, що обговорення історико-архітектурного опорного плану пов’язано з питанням зміни цільового призначення земельної ділянки та затвердженням проєкту детального плану території, яким передбачено будівництво багатоповерхівки на місці кінотеатру «Відродження». Це питання було включене до порядку денного сесії міської ради на 28 січня, проте через спротив громади зняте з розгляду.

Проблема в тому, що розробники Генплану Калуша спершу стверджували, що на місці «Відродження» поверховість будівель не може перевищувати 15 метрів, а відтак до проєкту історико-архітектурного плану вже були внесені уточнення, відповідно до яких тут можлива забудова заввишки 30 метрів.

 

К сожалению, браузер, которым вы пользуетесь, морально устарел,
и не может нормально отображать сайт.

Пожалуйста, скачайте любой из следующих браузеров: