Радіо КалушFM (095) 633-12-68 Пн.-Сб. 09:00- 18:00, Нд.- вихiдний

У Калуші відкрили пам’ятну дошку «союзянці» Ірині Сохацькій-Онищенко (ФОТО)

Переглядів: 1343

11 лютого у Калуші відбулося відкриття та освячення пам'ятної дошки Почесній громадянці Калуша, художниці, викладачці училища культури та активній громадській діячці Ірині Сохацькій-Онищенко.

Пам’ятну дошку встановили на фасаді приміщення Калуської філії «Союзу українок», що на площі Героїв. Її відкриття приурочили до 100-літнього ювілею Союзу українок, який громадська організація відзначає у цьому році, а також 90-річчю від дня народження Ірини Сохацької. Саме завдяки активній діяльності та зусиллям цієї жінки у 1991 році у Калуші і було відновлено діяльність Союзу українок.

Участь у відкритті пам'ятної дошки взяла громада міста, духовенство, влада Калуша та району.

Чудові слова про Ірину Сохацьку сказала голова Калуської філії «Союзу українок» Любов Липовська. Вона відзначила, що пані Ірина мала багато обдарувань: була прекрасним художником, вміла писати, могла бути і знаним музикантом, проте всі свої таланти вона віддала для того, щоб жити для Калуша і для людей. Вона любила життя, і саме цього в неї треба було вчитися.

Подякувала Союзу українок за ініціативу встановлення пам’ятної дошки і пошанування пам’яті Ірини Сохацької її донька пані Лілія. За її словами історія Калуша, це й історія їхньої родини, з якої, на превеликий жаль, у 1939 році вижила лише її мама.

На тому, що калуські «союзянки» продровжують славні традиції  і створюють позитивну ауру, до якої хочеться доторкнутися кожному, наголосив міський голова Ігор Матвійчук.

Честі відкрити пам’ятну дошку удостоїли молоде покоління Союзу українок - Маріанну Микулин, Христину Урду, Аню Лях та доньку Ірини Сохацької.

Освятив пам’ятну дошку і всіх присутніх Йорданською водою отець Михаїл Бігун.

 

Схожі матеріали за тегами: Калуш союзянка Ірина Сохацька пам'ятна дошка

К сожалению, браузер, которым вы пользуетесь, морально устарел,
и не может нормально отображать сайт.

Пожалуйста, скачайте любой из следующих браузеров: