Радіо КалушFM (095) 633-12-68 Пн.-Сб. 09:00- 18:00, Нд.- вихiдний

У Калуші з березня зросте тариф на вивезення сміття

Переглядів: 1566

Перед новим роком на офіційному сайті Калуської міської ради оприлюднили проєкт рішення виконкому «Про тарифи на комунальні послуги, що надаються комунальним підприємством «Екосервіс». А 28 січня виконавчий комітет Калуської міськради розглянув це питання.

Директор КП «Екосервіс» Ігор Свистун пояснив, що головні причини підвищення тарифу – це зміна екологічного податку, збільшення рівня мінімальної заробітної плати, витрати на закупівлю запчастин для ремонту старої техніки й інше.

Тож «Екосервіс» запропонував встановити  оплату за послуги з вивезення та захоронення твердих побутових відходів з одного мешканця приватного сектору на рівні 18,96 гривні на місяць, а з одного мешканця багатоповерхівок - 16,59 гривні на місяць.

Додамо, що востаннє тарифи на послуги зі збору, перевезення та захоронення побутових відходів піднімали з 1 червня 2019 року і становили для мешканців приватного сектора 16,72 гривні на місяць, а для мешканців багатоповерхівок - 14,63 гривні на місяць.

Відповідаючи на запитання членів виконкому, директор підприємства повідомив, що «Екосервіс» уклав угоди з 56% жителів багатоповерхівок, проте плату за вивіз сміття законодавство дозволяє нараховувати і без укладеної угоди. Рівень оплати населенням за цю послугу в середньому становить 75%, хоча у вересні було 46%. Ігор Свистун також додав, що тепер вони можуть звертатися по боржниках в суди і наразі 6 судів вже виграли.

У підсумку члени виконкому підтримали проєкт рішення. Нові тарифи на вивіз сміття почнуть діяти з 1 березня.

Схожі матеріали за тегами: Калуш тариф вивіз сміття

К сожалению, браузер, которым вы пользуетесь, морально устарел,
и не может нормально отображать сайт.

Пожалуйста, скачайте любой из следующих браузеров: