Радіо КалушFM (095) 633-12-68 Пн.-Сб. 09:00- 18:00, Нд.- вихiдний

У Калуші затвердять новий склад спостережної комісії виконкому. Каденція попереднього – закінчилася

Переглядів: 782

15 травня відбулося планове засідання спостережної комісії виконавчого комітету Калуської міської ради, основними завданнями  якої є організація та здійснення громадського контролю за дотриманням прав, свобод і законодавчих інтересів засуджених осіб та осіб, звільнених від відбування покарання, здійснення заходів соціального патронату та надання цим особам допомоги у соціальній адаптації.

Голова спостережної комісії Галина Романко повідомила, що це останнє засідання комісії в такому складі, оскільки 19 травня закінчується термін її функціонування. Відповідно виконком затвердить новий склад комісії, яка працюватиме впродовж трьох наступних років.

На засіданні члени спостережної комісії заслухали питання щодо виконання протокольних доручень, а також прийому та розгляду заяв громадян, звільнених з місць позбавлення волі та осіб, засуджених до покарань, не пов’язаних із позбавленням волі.

Як повідомив заступник голови Олег Тарбєєв, у цьому році звернень до комісії не надходило. Проте, за інформацією Калуського міськрайонного сектору філії ДУ «Центр пробації», з 1 січня 2019 року на облік стали 5 осіб, які повернулися з місць позбавлення волі. За одноразовою грошовою допомогою в управління соціального захисту населення Калуської міськради звернулася лише одна людина. Їй виплатили 1 тис. грн.

Інформацію щодо стану здоров’я осіб, звільнених з місць позбавлення волі, які знаходяться на «Д» обліку і потребують лікування надав представник Калуського протитуберкульозного диспансеру. Він, зокрема, повідомив, що наразі в тубдиспансері лікується один чоловік, звільнений з місць позбавлення волі в минулому році, у якого була відкрита форма туберкульозу. Щоправда, він проживає в одному із сіл району. Проте після стаціонарного лікування, небезпеки для оточуючих не становить, хоча й продовжує лікуватися амбулаторно.

Лікар-інфекціоніст «Кабінету довіри» Калуської районної лікарні Сніжана Сенишин поінформувала присутніх, що в цьому році до них не звертався жоден із тих, хто повернувся з місць позбавлення волі. Проте наразі у місцях позбавлення волі перебувають 10 чоловік з Калущини, у яких виявлена ВІЛ-інфекція. Відповідно вони приймають АРТ-терапію по місцю тимчасового перебування.

Секретарю комісії Василю Ільницькому доручили упорядкувати весь архів, щоб  передати його новоутвореній спостережній комісії.

Схожі матеріали за тегами: Калуш спостережна комісія новий склад

К сожалению, браузер, которым вы пользуетесь, морально устарел,
и не может нормально отображать сайт.

Пожалуйста, скачайте любой из следующих браузеров: