Радіо КалушFM (095) 633-12-68 Пн.-Сб. 09:00- 18:00, Нд.- вихiдний

У Калуші земельні ділянки отримали 86 учасників АТО

Переглядів: 1315
й іншим категоріям пільговиків для будівництва та обслуговування житлових будинків відповідно до списку, до якого увійшли 115 пільговиків.
Зауважимо, що даний список формував Громадський комітет з питань розподілу земельних діля-нок пільговим категоріям громадян. Як повідомив голова комітету Ігор Табачук, 115 земельних ділянок на вул. Добрівлянській розподілили між учасниками бойових дій в Афганістані, учасниками АТО та чорнобильцями. У результаті, земельні ділянки отримали: 25 «афганців» (всі, які стояли на черзі), 4 чорнобильців (із десяти тих, хто подав заяви) та 86 учасників АТО.
Тих пільговиків, котрі не подали копії ідентифікаційних кодів, із списків довелося викреслити, оскільки члени комісії лише при його наявності могли перевірити, чи реалізоване у заявника право на безоплатне отримання земельної ділянки, чи ні, зазначив Ігор Табачук.
Депутати міськради також прийняли рішення про те, щоб проекти землеустрою 115 пільговикам були виготовлені за кошти міського бюджету. На це передбачили 50 тис. грн. Займатиметься розробкою проектів КП «Земельно-кадастрове бюро Калуської міської ради».
За інформацією головного архітектора Калуської міськ-ради Романа Кузика, на отримання земельної ділянки на 21 вересня подали заяви 254 учасники АТО, 124 з яких підкріпили їх посвідченнями учасника бойових дій. Відповідно із цих 124-ох 86 отримали земельні ділянки на вул. Добрівлянській.
Питання стосовно ще однієї ділянки площею 6 га в районі Хотіня, яку теж планували віддати під житлову забудову пільговикам, за словами Романа Кузика, поки що не вирішилося. Поряд з цією ділянкою розташоване сільськогосподарське підприємство, яке перебуває у приватній власності. І хоча воно фактично не діє, довкола нього існує санітарно-захисна зона, в межах якої не можна будувати житло. Тож допоки міська архітектура не уладнає цієї проблеми, наступного розподілу землі під індивідуальну житлову забудову пільговикам не буде.

Анастасія ВОЛЬСЬКА

К сожалению, браузер, которым вы пользуетесь, морально устарел,
и не может нормально отображать сайт.

Пожалуйста, скачайте любой из следующих браузеров: