Радіо КалушFM (095) 633-12-68 Пн.-Сб. 09:00- 18:00, Нд.- вихiдний

У Калуській громаді 450 власників житла прихистили у своїх помешканнях 1616 переселенців

Переглядів: 379

11 травня відбулося позачергове засідання виконавчого комітету Калуської міської ради, на якому в терміновому порядку розглянули питання про визначення джерел та обсягу компенсацій витрат особам, які надали житлові площі внутрішньо переміщеним особам.

Як зазначалося на зібранні, виплати компенсацій передбачені державною соціальною програмою «ПРИХИСТОК» та регламентовані постановою Кабінету Міністрів України від 19.03.2022 №333 (зі змінами). Адаптований для Калуської міської територіальної громади Порядок дій для отримання вказаної компенсації був схвалений виконавчим комітетом, інформує «Калуш ФМ» з посиланням на сайт Калуської Міської ради.

На сьогодні можливістю скористатися державною програмою в нашій громаді зголосилося понад 450 осіб (власників житла), які в своїх помешканнях загалом прихистили 1616 переселенців зі статусом внутрішньо переміщеної особи.

Відповідно до рішення, яке прийняли на позачерговому засіданні виконкому Калуської міськради, за квітень надавачі житла отримають компенсацію з коштів Державного бюджету у загальній сумі 404 845,7 грн (з розрахунку 14,77 грн за один людино-день).

Виконавчий комітет також розглянув ще чотири питання, з яких прийняв відповідні рішення. Зокрема члени виконкому проголосували за надання одноразової грошової допомоги сім’ї загиблого військового в розмірі 100 тис. гривень

 

 

К сожалению, браузер, которым вы пользуетесь, морально устарел,
и не может нормально отображать сайт.

Пожалуйста, скачайте любой из следующих браузеров: