Радіо КалушFM (095) 633-12-68 Пн.-Сб. 09:00- 18:00, Нд.- вихiдний

У Калуській міській раді дали відповідь на петицію щодо заборони цирку з тваринами на території Калуша

Переглядів: 797

28 жовтня 2019 року кал ушанка Христина Олійник зареєструвала електронну петицію «Заборонити розміщення цирків з тваринами на території міста (Калуша - ред.)»

У петиції жінка повідомляла, що вслід за провідними країнами та містами світу все більше міст України приймає рішення про локальну заборону пересувних цирків з тваринами. Світова практика показує, що для успішної діяльності цирку не потрібно експлуатувати тварин. Авторка петиції наводить приклад, що найвідоміший у світі цирк - du Soleil - ніколи не використовував у своїй діяльності тварин, базуючи свої виступи на майстерності талановитих акробатів та аніматорів. 
Тож авторка петиції вважає неприпустимим розташування пересувних цирків із тваринами на території Калуша.

Цю петицію підтримали 156 калушан. І ось 3-го січня у Калуській міській раді дали на неї відповідь. Авторкою відповіді є перша заступниця міського голови Калуша Галина Романко.

Вона повідомила, що відповідно до Закону України «Про захист тварин від жорстокого поводження» заяви на розміщення пересувних цирків з тваринами на території міста Калуша міською комісією з питань організації та проведення гастрольних заходів не розглядаються.

Також у відповіді Галини Романко йдеться, що проєкт рішення міської ради про можливу заборону цирків з тваринами у Калуші винесуть на розгляд чергової сесії.

Про результати розгляду питання авторку петиції обіцяють повідомити. 

Фото УНІАН

 

Схожі матеріали за тегами: петиція цирк тварини

К сожалению, браузер, которым вы пользуетесь, морально устарел,
и не может нормально отображать сайт.

Пожалуйста, скачайте любой из следующих браузеров: