Радіо КалушFM (095) 633-12-68 Пн.-Сб. 09:00- 18:00, Нд.- вихiдний

У Калуській РДА обговорили питання погашення заборгованості із заробітної плати

Переглядів: 322

Сьогодні, 12 серпня, у Калуській райдержадміністрації відбулося засідання обласної тимчасової комісії з питань погашення заборгованості із заробітної плати (грошового забезпечення), пенсій, стипендій та інших соціальних виплат. У роботі обласної комісії взяли участь в. о. керівника апарату РДА Наталія Середюк, начальниця управління  соціально-економічного розвитку території райдержадміністрації Марія Мельник, представники Калуської та Долинської міських рад територіальних громад і керівники комунальних підприємств. Про це з посиланням на РДА повідомляє «Калуш ФМ».

На засіданні комісії розглянули питання про стан погашення заборгованості із виплати заробітної плати на підприємствах-боржниках Калуського району, про дебіторську та кредиторську заборгованість на підприємствах-боржниках та заходи, що вживаються для поліпшення розрахунків між суб’єктами господарювання і місцевим бюджетом. Зокрема, йшлося про заборгованість двох комунальних підприємств на території Калуської і Долинської громад з виплати заробітної плати. 

Основними причинами виникнення заборгованості із виплати заробітної плати перед працівниками підприємств-боржників є несплата комунальних послуг населенням, підприємствами та організаціями за надані послуги, а також тарифи на житлово-комунальні послуги не покривають витрат.

На засіданні комісії зазначалося, що погашення заборгованої зарплати працівникам підприємств, установ та організацій є однією з принципових вимог Президента України, як одного з факторів підвищення якості життя населення. Тож питання забезпечення своєчасної виплати заробітної плати на підприємствах району та вирішення проблеми заборгованості з її виплати знаходяться на постійному контролі районної державної адміністрації.

За словами начальниці управління соціально-економічного розвитку території райдержадміністрації Марії Мельник, по підприємствах-боржниках постійно проводиться аналіз причин виникнення заборгованості із заробітної плати, здійснюється щотижневий моніторинг своєчасності і повноти виплати заробітної плати, аналізується стан погашення заборгованості із заробітної плати та вживаються заходи з погашення заборгованості.

Секретар обласної комісії, заступниця начальника управління праці департаменту соціальної політики ОДА Олександра Гринів наголосила на неприпустимості заборгованості із виплати заробітної плати та доручила вжити заходи для вирішення цього питання.

«Керівники громад і комунальних підприємств повинні пам’ятати та неухильно виконувати вимоги Бюджетного кодексу щодо виплати заробітної плати працівникам. Усі інші витрати мають здійснюватися лише після повного погашення заборгованості із виплати зарплат», – підкреслила Олександра Гринів.

Заступник начальника головного управління Пенсійного фонду в області Валерій Семанишин наголосив на важливості вчасної сплати платежів та єдиного соціального внеску до Пенсійного фонду.

Відтак за результатами обговорення та з урахуванням доповідей обласна комісія прийняла рішення по кожному питанню.

Схожі матеріали за тегами: Калуська РДА комісія

К сожалению, браузер, которым вы пользуетесь, морально устарел,
и не может нормально отображать сайт.

Пожалуйста, скачайте любой из следующих браузеров: