Радіо КалушFM (095) 633-12-68 Пн.-Сб. 09:00- 18:00, Нд.- вихiдний

У Калуській РДА вирішують, чи у Долині та Рожнятові залишаться відокремлені структурні підрозділи із соціального захисту

Переглядів: 555

У Калуській РДА відбулася нарада за участю голови РДА Жанни Табанець із заступниками голів Долинської і Рожнятівської РДА та керівниками структурних підрозділів, у ході якої обговорили питання ліквідації структурних підрозділів Долинської та Рожнятівської райдержадміністрацій.

У нараді також узяли участь перший заступник голови Калуської РДА Оксана Канюка і начальник фінансового управління райдержадміністрації Людмила Федун.

Проведення наради зумовлене реформуванням органів державної виконавчої влади, рядом проблемних питань, які  виникають підчас ліквідації структурних підрозділів Долинської і Рожнятівської райдержадміністрацій, йдеться на сайті Калуської РДА.

На нараді присутні обговорили питання передачі майна, прав та обов’язків райдержадміністрацій, що припинять діяльність у зв’язку зі зміною адмінтерустрою, процедуру ліквідації структурних підрозділів РДА із статусом юридичної особи публічного права та ін.

За словами Жанни Табанець, у РДА триває робота щодо формування структури; вирішується питання, чи залишаться відокремлені структурні підрозділи із соціального захисту у Долині та Рожнятові. Такий підрозділ, як служба у справах дітей, функціонуватиме доти, поки не перейде у підпорядкування Мінсоцполітики. Всі інші структурні підрозділи Калуської райдержадміністрації будуть функціонувати у Калуші.

Процедура ліквідації структурних підрозділів Долинської та Рожнятівської райдержадміністрацій здійснюватиметься відповідно до розпорядження Калуської РДА від 11.01.2021 №4 «Про припинення шляхом ліквідації структурних підрозділів Долинської та Рожнятівської районних державних адміністрацій із статусом юридичної особи публічного права».

Варто зазначити, що процес реорганізації райдержадміністрацій координує обласна державна адміністрація. Відповідно до розпорядження ОДА від 04.01.2021 №2 «Про утворення комісій з реорганізації районних державних адміністрацій» утворено комісію з реорганізації Долинської, Рожнятівської районних державних адміністрацій шляхом їх приєднання до Калуської РДА. Головою комісії призначено голову Калуської райдержадміністрації Жанну Табанець.

Крім того, на нараді проаналізували питання кредиторської заборгованості, збалансованості районних бюджетів за минулий рік. Після проведення консультацій прийнято відповідні рішення, щоб привести процедуру ліквідації у відповідність до чинного законодавства.

К сожалению, браузер, которым вы пользуетесь, морально устарел,
и не может нормально отображать сайт.

Пожалуйста, скачайте любой из следующих браузеров: