Радіо КалушFM (095) 633-12-68 Пн.-Сб. 09:00- 18:00, Нд.- вихiдний

У Калуській РДА обговорили санітарне та епідеміологічне благополуччя населення влітку (ФОТО)

Переглядів: 236

Щоб запобігти виникненню небезпечних інфекційних захворювань, у місцях скупчення людей здійснюється санітарно-епідеміологічний нагляд та моніторинг за дотриманням санітарно-протиепідеміологічного режиму.

Під головуванням першої заступниці голови Калуської РДА Оксани Канюки відбулося засідання районної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій щодо готовності влади забезпечити санітарне та епідеміологічне благополуччя населення у літній період, проведення заходів зі стабілізації епідеміологічної ситуації з керованих інфекцій, а також стану безпеки на автошляхах району і заходів щодо його покращення. У засіданні районної комісії ТЕБ та НС узяла участь заступниця голови райдержадміністрації Ярослава Гасяк, інформує «Калуш ФМ».

Варто зазначити, що з початку повномасштабної війни на теренах як Прикарпаття, так і Калуського району зокрема, постійно відбуваються  міграційні процеси внутрішньо переміщених осіб. Люди приїжджають у пошуку безпечного прихистку. Крім того, багато людей з інших регіонів прямує транзитом у європейські країни.

Тому питання забезпечення санітарного та епідеміологічного благополуччя населення є досить актуальним і постійно перебуває на контролі як в керівництва області, так і району. Щоб запобігти виникненню небезпечних інфекційних захворювань, у місцях скупчення людей здійснюється санітарно-епідеміологічний нагляд та моніторинг за дотриманням санітарно-протиепідеміологічного режиму.

Про заходи щодо забезпечення санітарно-епідеміного благополуччя населення та ситуацію з гострими кишковими інфекціями у Калуському районі  доповіли начальник районного відділу ДУ «Івано-Франківський обласний центр контролю та профілактики хвороб МОЗ України» Богдан Пеленичка та заступниця начальника районного управління Держпродспоживслужби Оксана Ананєвич. Крім того, Оксана Ананаєвич розповіла і про стан готовності закладів освіти до нового навчального року, і про якість питної води на централізованих водопроводах, громадських криницях тощо. Також медичними фахівцями систематично здійснюються моніторингові відвідування закладів охорони здоров’я, в яких проводиться імунізація населення задля профілактики виникнення інфекційних захворювань.

Що ж до стану безпеки на дорогах, то варто наголосити, що впродовж поточного року на дорогах нашого району трапилося 78 дорожньо-транспортних пригод, тоді як за аналогічний період минулого року – 126. Основними причинами аварій стали перевищення безпечної швидкості, виїзд на смугу зустрічного руху, керування транспортними засобами у нетверезому стані та перехід через проїзну частину у невстановленому місці. Наголошувалося, що покращити ситуацію щодо стану безпеки на автошляхах можна лише завдяки посиленню контролю за учасниками дорожнього руху.

Схожі матеріали за тегами: Калуш РДА комісія ТЕБ і НС

К сожалению, браузер, которым вы пользуетесь, морально устарел,
и не может нормально отображать сайт.

Пожалуйста, скачайте любой из следующих браузеров: