Радіо КалушFM (095) 633-12-68 Пн.-Сб. 09:00- 18:00, Нд.- вихiдний

У Калуській ЦРЛ буде ще 20 ліжок для можливих хворих на коронавірус

Переглядів: 872

Станом на ранок 28 липня в пульмонологічному відділенні Калуської ЦРЛ перебувало 55 хворих на пневмонію та з підозрами на коронавірус, а ще п’ять важкохворих –  в реанімаційному відділенні лікарні.

Про це журналісту «Нафтохіміка-Калуш» повідомив генеральний директор комунального закладу «Центральна районна лікарня Калуської міської та районної рад» Іван Красійчук.

– Зважаючи на ситуацію на Прикарпатті та Калущині зокрема, коли число хворих як на пневмонію, так і з підозрами на COVID-19 зростає, ми змушені розгортати та облаштовувати додаткові ліжка для них, – розповідає Іван Олексійович. – Маємо задля цього й відповідні приміщення, а також необхідні для лікування медичні препарати та всі індивідуальні засоби захисну та дезінфікуючі. Проблема в іншому. Через захворюваність медичних працівників, а також їх фізичну втому, адже в посиленому режимі вони працюють уже чотири місяці, ми сьогодні маємо проблеми із забезпеченністю повноцінних змін, особливо щодо середнього і молодшого медперсоналу. Але, повторюю, ми робимо все для того, щоб розгорнути додатково 20 ліжок для хворих на легеневі захворювання та з підозрою на коронавірус.

А ще керівник Калуської ЦРЛ повідомив, що минулого тижня заклад уклав договір на придбання нового апарата штучної вентиляції легень (ШВЛ) швейцарського виробництва за 1 млн 140 тис. гривень. Це буде вже третій за рахунком апарат ШВЛ, який лікарня отримає цього року, з яких один за сприяння благодійників, а два, в тому числі й останній, за кошти, що надійшли за коронавірусним пакетом від Національної служби здоров’я України. Поставити новий апарат штучної вентиляції легень планують до 15 жовтня цього року.

Загалом у Калуській ЦРЛ наразі є 18 апаратів штучної вентиляції легень.

 

Схожі матеріали за тегами: коронавірус статистика красійчук ліжка

К сожалению, браузер, которым вы пользуетесь, морально устарел,
и не может нормально отображать сайт.

Пожалуйста, скачайте любой из следующих браузеров: