Радіо КалушFM (095) 633-12-68 Пн.-Сб. 09:00- 18:00, Нд.- вихiдний

У Калуській ЦРЛ в рік роблять близько 200 операцій на катаракту і глаукому

Переглядів: 429

Офтальмологи КНП «Калуська ЦРЛ» впродовж десяти років успішно співпрацюють з кандидатом медичних наук, головою Спілки українських офтальмохірургів, керівником офтальмологічної клініки «Візіобуд» м. Києва Володимиром Мельником. Йдеться про оперативні втручання з приводу таких захворювань очей, як катаракта і глаукома.

Як розповів лікар-офтальмолог Калуської ЦРЛ Ярослав Бук, Володимир Мельник не лише оперує сам, а й навчає калуських офтальмологів, чим сприяє підготовці кадрів. Під його керівництвом і з його допомогою в їх медичному закладі провели тисячі хірургічних втручань, інформує «Калуш ФМ» з посиланням на «Нафтохімік-Калуш».

У Калуші разом із київським офтальмологом спершу оперував Ярослав Бук, а потім долучилася і лікарка-офтальмолог Наталія Чав’як. Та оскільки вона зараз перебуває у декретній відпустці, а потреба в оперативних втручаннях є, то їх разом з Володимиром Мельником знову робить Ярослав Бук.

Ось і 17 вересня Калуську ЦРЛ вкотре відвідав київський спеціаліст. За словами Ярослава Володимировича, цього разу на оперативні втручання був записаний 21 пацієнт. Загалом у цьому році вже зробили 168 операцій.

Зазвичай київський хірург приїжджає до Калуша двічі в квартал. Під його керівництвом у рік роблять близько 200 операцій з приводу катаракти і глаукоми. Звертаються за допомогою не лише жителі Калуша, а й інших районів області, зокрема, Рожнятівського, Долинського, Богородчанського, м. Бурштина, а також Львівської і Закарпатської областей.

Звісно видалення катаракти і хірургічне лікування глаукоми платні, проте вони значно дешевші, ніж в Одесі чи Києві. Вартість залежить як від якості кришталика та інших матеріалів, так і від складності самої операції. Використовуються матеріали імпортного виробництва.

За словами Ярослава Бука, результатами оперативних втручань, зроблених у Калуській ЦРЛ, пацієнти задоволені. Якість їхнього життя завдяки операціям значно покращується, адже відновлюється зір. Можна сказати, лікарі дарують очам пацієнтів нове життя.

Також лікар-офтальмолог радить регулярно проходити обстеження в офтальмолога й консультуватися при погіршенні зору, щоб хвороботворні процеси були виявлені та вчасно попереджені.

 

Схожі матеріали за тегами: Калуська ЦРЛ операції катаракта

К сожалению, браузер, которым вы пользуетесь, морально устарел,
и не может нормально отображать сайт.

Пожалуйста, скачайте любой из следующих браузеров: