Радіо КалушFM (095) 633-12-68 Пн.-Сб. 09:00- 18:00, Нд.- вихiдний

У «Калуській в’язниці» презентували документальний фільм «Плекаймо пам’ять нації» (ФОТО)

Переглядів: 632

1 листопада в 101-шу річницю Листопадового повстання, що призвело до створення Західноукраїнської Народної Республіки, у Меморіальному музеї «Калуська в’язниця» пройшла відеопрезентація під назвою «ЗУНР на Калущині».

На початку заходу старший науковий співробітник Меморіального музею Олег Відливаний розповів про історію Листопадового повстання на Калущині, продемонстрував архівні документи, які стосуються даної події та проаналізував діяльність Української повітової Ради ЗУНР на Калущині. Після чого учасникам заходу продемонстрували уривки документального фільму «Плекаймо пам'ять нації», який присвячений дослідженню історії ЗУНР на Калущині, повідомляє музейно-виставковий центр Калуської міської ради.

Після перегляду фільму, відзнятого «Калуським міським телебаченням», до слова були запрошені автори документального фільму: методист Калуського міського методичного центру Наталія Кулай та учитель історії Калуської ЗОШ №4 Надія Голинська. Вони поділилися власними враженнями від організації роботи та подякували всім причетним до зняття фільму «Плекаймо пам'ять нації».

Під час відеопрентації також виступив працівник Калуського міськрайонного суду Івано-Франківської області Олег Ониськів, який розповів про історичні та правові аспекти існування Калуського суду в часи діяльності ЗУНР.

На завершення усі присутні мали змогу поділитися власними враженнями від перегляду фільму та доповідей лекторів.

Схожі матеріали за тегами: Калуська в'язниця докфільм ЗУНР презентація

К сожалению, браузер, которым вы пользуетесь, морально устарел,
и не может нормально отображать сайт.

Пожалуйста, скачайте любой из следующих браузеров: