Радіо КалушFM (095) 633-12-68 Пн.-Сб. 09:00- 18:00, Нд.- вихiдний

У «Калуській в’язниці» відбулась лекція про отця Андрія Бандеру (ФОТО)

Переглядів: 1042

17 грудня у Меморіальному музеї «Калуська в’язниця» відбулась лекція, присвячена життю і діяльності священника греко-католицької церкви, капелана, активного громадсько-політичного діяча, представника Національної Ради у Станіславові, батька Степан Бандери, о. Андрія Бандери.

На початку заходу старший науковий співробітник музею Олег Відливаний за допомогою мультимедійної презентації розповів про життєвий шлях о. Андрія Бандери. Зокрема, він подав дані про його діяльність під час Листопадового повстання, капеланство, громадсько-політичну діяльність на теренах Калущини та Галичини. Науковець також окреслив душпастирську роботу на парафіях у Старому Угринові, Бережниці, Волі Задеревацькій, Тростянці, повідомляє музейно-виставковий центр Калуської міської ради.

Гість заходу – завідувач Історико-меморіального музею Степана Бандери, що у Старому Угринові, Степан Лесів охарактеризував діяльність о. Андрія в період з 1936 по 1941 р., судові процеси, допити, та розстріл о. Андрія Бандери 10 липня 1941 р.

Наприкінці заходу калуський поет Богдан Сімків прочитав власний вірш, присвячений Андрію Бандері.

Слухачі лекції, яких на заході був повний зал, могли поставити запитання, у неформальній обстановці поспілкуватися з доповідачами та дізнатися багато нової інформації про о. Андрія Бандеру.

 

Схожі матеріали за тегами: Калуш меморіальний музей лекція Бандера

К сожалению, браузер, которым вы пользуетесь, морально устарел,
и не может нормально отображать сайт.

Пожалуйста, скачайте любой из следующих браузеров: