Радіо КалушFM (095) 633-12-68 Пн.-Сб. 09:00- 18:00, Нд.- вихiдний

У «Калуській в’язниці» відкрилася виставка, присвячена діяльності «Меморіалу» (ФОТО)

Переглядів: 1154

Днями у Меморіальному музеї «Калуська в’язниця» відбулося відкриття виставки, присвяченої історико-просвітницькій організації «Меморіал» ім. Василя Стуса та її діяльності у Калуші.

Гості мали можливість ознайомитись із документацією організації. Зокрема було представлено статут організації, вхідну документацію за 1990-і та 2000-і роки, іменні членські квитки, листівки «Українська молодь Христові», вісник обласної організації «Меморіал» «Рани», брошуру «Меморіал» Івано-Франківщини: вчора, сьогодні, завтра», анкети колишніх остарбайтерів, книги обліку людей, депортованих на Далекий Схід та ін. Також відбулась трансляція фільму про перезахоронення жертв масових репресій у смт Войнилів, повідомляє музейно-виставковий центр.

Більш детально про діяльність організації розповідали старший науковий співробітник Меморіального музею «Калуська в’язниця» Олег Відливаний та науковий співробітник музею Людмила Андрійчук.

Також слово було надане голові історико-просвітницької організації «Меморіал» у місті Калуш Богдану Яневичу. Він детально розповів про діяльність організації, етапи її створення.

 До виступу були запрошені і члени товариства Петрина Богдан, Король Роман та ін.

Виставка у музеї «Калуська в’язниця» (вул. Січинського, 5) експонуватиметься до 25 серпня. Музей працює з 13.00 до 17.00 щоденно.

Схожі матеріали за тегами: Калуська в'язниця виставка Меморіал

К сожалению, браузер, которым вы пользуетесь, морально устарел,
и не может нормально отображать сайт.

Пожалуйста, скачайте любой из следующих браузеров: