Радіо КалушFM (095) 633-12-68 Пн.-Сб. 09:00- 18:00, Нд.- вихiдний

У Копанках хочуть збудувати нову амбулаторію

Переглядів: 771

Пропозицію щодо будівництва нової сучасної амбулаторії в Копанках озвучив головний лікар Калуського міського центру первинної медико-санітарної допомоги Михайло Гаврилишин під час чергової оперативної наради у міського голови.

Додамо, що після приєднання до Калуша сіл району, ФАПи і амбулаторії перейшли в управління Калуського МЦ ПМСД.

За словами Михайла Гаврилишина, керівництво закладу робить об’їзди і дивиться на стан будівель та потреби в ремонтах. Амбулаторія в Копанках розміщена у колишньому приміщенні панського маєтку, збудованому ще у 1870 році. Фундаменту тут нема, стіни тріскають. Приміщення не пристосоване під медичний заклад. Встановлений раніше котел використовує надто багато газу і  обігріває частину кімнат, які не використовуються. Вікна, хоч і поміняні, але на подвійні дерев’яні, а не металопластикові.

«У нас обмежений фінансовий ресурс, і кожну бюджетну копійку треба використовувати раціонально, – каже головний лікар. – Тож якщо говорити про ремонт цього приміщення, то в нього доведеться вкласти стільки, що можна збудувати нову сучасну амбулаторію. Орієнтовно на це потрібно 8,5 млн гривень».

Звісно, місцевий бюджет таких коштів не має. Тому Михайло Богданович запропонував звернутися за підтримкою депутатів обласної ради, які представляють місто і район, щоб вони пролобіювали закладення в обласному бюджеті соціально-економічного розвитку коштів на будівництво типової амбулаторії загальної практики сімейної медицини.

«Тут поряд зі старим приміщенням є достатня земельна ділянка, яку міська рада може надати під будівництво, – додає керівник. – Якщо область виділить кошти, то за рік-два ми зможемо це зробити. Це реальний проєкт, який сприятиме більш якісному наданню медичних послуг населенню».  

Як прокоментувала «Калуш ФМ» заступник міського голови Надія Гуш, влада міста підтримує дану пропозицію: краще збудувати нове приміщення, яке відповідає сучасним вимогам, ніж реанімувати старе пристосоване.

Наразі готують звернення до усіх п’яти депутатів обласної ради, які представляють Калущину. Це Оксана Тебешевська (ВО «Свобода»), Ігор Очкур («Європейська солідарність»), Михайло Якимчук («За майбутнє»), Назарій Кизимишин («Слуга народу») та Оксана Когут (ВО «Батьківщина»).

Схожі матеріали за тегами: Копанки амбулаторія

К сожалению, браузер, которым вы пользуетесь, морально устарел,
и не может нормально отображать сайт.

Пожалуйста, скачайте любой из следующих браузеров: