Радіо КалушFM (095) 633-12-68 Пн.-Сб. 09:00- 18:00, Нд.- вихiдний

У краєзнавчому музеї Калущини пройде освітній проект «Маріуполь-Калуш: відмінності – це класно!»

Переглядів: 1277

Львів, Івано-Франківськ, Тернопіль – Галичина, Закарпаття, Гуцульщина, Полісся, Буковина, Поділля, Слобожанщина, Донбас, Причорномор’я – усі ці та інші українські регіони особливі не лише красою своєї природи, але й, передусім, історичною пам’яттю, культурою, традиціями, діалектно-говірковим розмаїттям, ментальністю.

Найважливіше у сучасній Україні – примирити історичну пам’ять, яка сьогодні є радше антагоністичною. А тим часом політика держави скерована на розпалювання суперечності між регіонами, що ще більше посилює відмінності поміж ними.

Культурний, науковий обміни між людьми різних куточків України сприятимуть пізнанню одне одного.

Головна ідея проекту «Маріуполь-Калуш: відмінності – це класно!», за словами організаторів, - розбудовувати діалог в Україні. Він у нас, звісно ж, існує. Але оскільки ми живемо у великій за розміром державі, то часом можемо навіть не здогадуватися про мікрокультури інших регіонів.

Мета проекту - обмін кращими освітніми практиками, поглиблення та розширення знань про культуру, мистецтво, історію та традиції Калущини та Маріуполя; створення фотовиставки мальовничих краєвидів «Схід і Захід разом»; створення платформи для спільної участі представників громад Заходу й Сходу України в культурних, екологічних проектах, розробка й втілення спільного проекту на платформі Комісії Ради Європи Etwinning Plus.

Реалізовуватиметься цей проект з 29 жовтня по 4 листопада на Калущині й Надвірнянщині.

У його реалізації візьмуть участь педагоги з Маріуполя, Калуша, Надвірни, зокрема, учитель української мови і літератури Калуської гімназії ім. Д. Бахматюка Віталій Півторак, методист із української мови і літератури Надвірнянського районного методичного центру Марія Візінська, член Національної спілки журналістів України, фотограф, журналіст Василь Мельник.

Долучаться до проекту також Калуська філія Союзу українок України, історико-краєзнавчий музей Калущини, етнографічний музей о. Івана Качанюка в селі Фитьків Надвірнянського району, колективи, адміністрація, бібліотеки, музейно-виставкові експозиції Калуської гімназії ім. Дмитра Бахматюка та опорного навчального закладу Войнилівська школа, родина випускниці гімназії та гуртка мовно-літературної творчості Івано-Франківського обласного відділення МАН України Наталії Шкоропаняк, народні вокалісти сіл Збора й Кулинка, митці, культурні діячі краю, краєзнавці-фольклористи, фотографи, представники управлінь (відділів) освіти, культури та місцеві жителі.

Зустріч відбудеться 31 жовтня о 14.00 у краєзнавчому музеї Калущини.

Схожі матеріали за тегами: Калуш Маріуполь проект

К сожалению, браузер, которым вы пользуетесь, морально устарел,
и не может нормально отображать сайт.

Пожалуйста, скачайте любой из следующих браузеров: