Радіо КалушFM (095) 633-12-68 Пн.-Сб. 09:00- 18:00, Нд.- вихiдний

У Кропивнику неподалік осель утворилося нове просідання (ФОТО, ВІДЕО)

Переглядів: 1103

Вчора, 14 січня, відбулася виїзна нарада робочої групи в Кропивницький  старостинський округ для проведення обстеження просідання земної поверхні в с. Кропивник.

Староста с. Кропивник повідомив про утворення просідання земної поверхні на новій ділянці. З цього приводу під головуванням міського голови Андрія Найди відбулось виїзне засідання робочої групи для напрацювання переліку першочергових дій, спрямованих на вирішення екологічних проблем Калуського гірничопромислового району, повідомляє «Калуш ФМ» з посиланням на Калуську міськраду.

В роботі робочої групи також взяли участь перший заступник міського голови Мирослав Тихий, заступник начальника управління з питань цивільного захисту населення Івано-Франківської облдержадміністрації, управління земельних відносин міської ради, представники управління з питань надзвичайних ситуацій міської ради, галургійної лабораторії ДУ «НІОХІМ», ТзОВ «Оріана-Еко», АТ «Оріана», староста Кропивницького старостинського округу. Були присутні і місцеві жителі.

Під час огляду території встановили, що зона просідання знаходиться над гірничими виробками двох рудників «Ново-Голинь» та «Голинь» на землях сільськогосподарського призначення, які частково обробляються. Висота виробленого простору під окремими територіями становить близько 80 м.

Відстань до найближчої житлової забудови – близько 100 м.

Через просідання земної поверхні утворився «поріг» з перепадом близько 30 см, довжиною 250-300 м, що свідчить про активізацію процесів деформації гірничого масиву. Відстань до попередньої ділянки з просіданням, яку виявили у серпні 2020 року на польовій дорозі, становить близько 250 м.

Впродовж попередніх років проводились інструментальні спостереження, завдяки яким було встановлено, що відбувається процес зсуву гірничого масиву і деформації земної поверхні, який проявляється у вигляді утворення мульд просідання. Даний процес, за прогнозними оцінками, буде продовжуватись тривалий період часу.

За результатами обговорення та інформації міський голова дав доручення щодо напрацювання плану заходів, спрямованих на  вирішення проблем.

Також Андрій Найда  зустрівся з місцевими жителями, домоволодіння яких розташовані на прилеглій території до зони просідання. Ця проблема викликає значну соціальну напругу серед населення.

 

 

Схожі матеріали за тегами: Кропивник просідання землі

К сожалению, браузер, которым вы пользуетесь, морально устарел,
и не может нормально отображать сайт.

Пожалуйста, скачайте любой из следующих браузеров: