Радіо КалушFM (095) 633-12-68 Пн.-Сб. 09:00- 18:00, Нд.- вихiдний

У «Мінералі» відкрилася виставка світлин із життя нацгвардійця Віталія Марківа (ФОТО)

Переглядів: 308

З ініціативи командира 3 патрульної роти, яка дислокується в Калуші, Олега Юрківа 14 липня у Палаці культури «Мінерал» відбулося відкриття фотовиставки історії боротьби за справедливість військовослужбовця Національної гвардії України старшини Віталія Марківа.

Віталій Марків служив у батальйоні оперативного призначення імені генерал-майора Сергія Кульчицького. Боронив Україну під Слов’янськом і був незаконно засуджений італійським судом на 24 роки за звинуваченням у причетності до загибелі італійського фоторепортера Андреа Рокеллі і його перекладача росіянина Андрія Миронова. 3-го листопада 2020-го року Апеляційний суд Мілана повністю виправдав Віталія Марківа.

Під час відкриття експозиції заступник міського голови Наталія Кінаш відзначила високий патріотизм гвардійця та підтримала ініціативу проведення фотовиставки в нашому місті, адже подібні заходи проводились у багатьох містах України, інформує «Калуш ФМ» з посиланням на сайт Калуської міської ради.

Експозицію оглянув також міський голова Андрій Найда, який вважає, що історія боротьби Віталія Марківа стала гідним прикладом вірності військовій присязі, служінню Україні та міцності духу українського воїна.

Командир 3 патрульної роти Олег Юрків висловив щиру подяку керівництву міста, дирекції  ПК «Мінерал» за підтримку та сприяння у проведенні фотовиставки.

Калушани матимуть змогу оглянути експозицію, яка розміщена у фойє другого поверху, до 16 липня.

 

Схожі матеріали за тегами: Мінерал фотовиставка боротьба Віталій Марків

К сожалению, браузер, которым вы пользуетесь, морально устарел,
и не может нормально отображать сайт.

Пожалуйста, скачайте любой из следующих браузеров: