Радіо КалушFM (095) 633-12-68 Пн.-Сб. 09:00- 18:00, Нд.- вихiдний

У міській поліклініці Калуша оцифрували рентгенапарат

Переглядів: 806

Протягом тижня у Калуському міському центрі первинної медико-санітарної допомоги працює оцифрований рентгенапарат.

Про це «Калуш ФМ» повідомив головний лікар центру Михайло Гаврилишин.

За словами Михайла Богдановича, модернізація ренгенапарата дає змогу оптимізувати роботу рентгенвідділу поліклініки. По-перше покращується якість знімків, по-друге, зменшується опромінення людини, по-третє, збільшується пропускна здатність, що допоможе уникнути черг.

Крім того, відчутною буде і економія на матеріалах, адже тепер вже не треба буде закуповувати флюороплівку, проявники, фіксажі.

Пацієнтам знімок виводитимуть на папері. При потребі можна буде отримати і рентгенологічну пластину, але за неї доведеться заплатити від 75 до 125 гривень в залежності від розмірів знімка.

Загальна вартість оцифрування рентгенапарата складає 1,1 млн гривень. Ці роботи центр ПМСД фінансує з власних надходжень. Проте, за словами головного лікаря, виконавець погодився на розтермінування платежу. Заклад поки що вніс перших 300 тис. гривень.  

 «Міська рада не бере участі у фінансуванні і модернізації техніки міського центру,  – зауважує Михайло Гаврилишин. – З яких міркувань – невідомо. Можливо, не бачать в цьому потреби. Але робити це вкрай необхідно як для покращення якості діагностики, так  і уникнення скупчень людей під рентгенкабінетом».

Свого часу, у жовтні 2019 року, міська поліклініка оцифрувала старий флюорограф. Це дало можливість отримувати знімок через 10 секунд після обстеження і приймати набагато більшу кількість пацієнтів. Також змінімізувалася роль людського фактора при проведенні досліджень, зокрема недопроявка, артефакти на плівці, перефіксаж й ін., відповідно якіснішою стала і діагностика.

 

Схожі матеріали за тегами: Калуш поліклініка рентгенапарат оцифрування

К сожалению, браузер, которым вы пользуетесь, морально устарел,
и не может нормально отображать сайт.

Пожалуйста, скачайте любой из следующих браузеров: